Roelof Bril en Jan Vleugels in jurykorps Isah Cup finale

Roelof Bril en Jan Vleugels in jurykorps Isah Cup finale

0 166

Donderdag 13 augustus spelen de springpaarden de hoofdrol op de KWPN Kampioenschappen met alle finales van de Isah Cup om het KWPN Kampioenschap voor Jonge Springpaarden. De halve finales worden al op maandag, dinsdag en woensdag verreden.

In de strijd om de Isah Cup worden de vierjarige paarden zoals gebruikelijk beoordeeld op het springen en het gaan tussen de hindernissen. Ook dit jaar zijn weer deskundige juryleden bereid gevonden om de beoordeling van de jongste springtalenten op zich te nemen. De beoordeling in de halve finale van de vierjarigen, die op dinsdag 11 augustus wordt verreden, ligt in handen van Roelof Bril en de Belg Jan Vleugels. In de finale op donderdag zullen Henk van den Broek en de Duitser Gerd Sosath de beoordeling van de vierjarigen op zich nemen.

Roelof Bril en Henk van den Broek zijn in Nederland alom bekend vanwege hun carrière als internationaal ruiter op het hoogste niveau. Jan Vleugels is partner van oud topamazone Evelyne Blaton. Hij geniet bekendheid als springruiter en lid van de hengstenkeuringscommissie bij het Oldenburger stamboek. Gerd Sosath is na zijn carrière als internationaal springruiter actief als handelaar en hengstenhouder.

De vijf-, zes- en zevenjarigen worden niet beoordeeld via een systeem van cijfers.

Bron: KWPN

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties