Rodeo voor Wiljan Laarakkers in Zuidbroek: ‘Alsof ze niet zadelmak was’

Rodeo voor Wiljan Laarakkers in Zuidbroek: ‘Alsof ze niet zadelmak was’

0 8868
Wiljan Laarakkers - Duchesse de Pomme CSI Salland 2016 © DigiShots

Indoor Groningen was voor springruiter Wiljan Laarakkers een concours van uitersten. Met hevige rugpijn stuurde hij op donderdag Codermie Z naar de winst in het 1.35. Op vrijdag werd hij zesde met Duchesse de Pomme in het 1.30. Hij besloot Codermie Z mee te nemen voor de prijsuitreiking omdat die in de volgende rubriek als eerste weer aan de bak mocht. Een flinke rodeo zorgde er echter voor dat hij de ring te voet verliet.

Kaarsrecht omhoog

Codermie Z leek te schrikken van de parcoursbouwers, die tijdens de prijsuitreiking het parcours ombouwden voor de volgende rubriek. Laarakkers kan dat niet bevestigen. ‘Ik weet niet wat dat nou was. Ineens flipte ze helemaal. Gewoon kaarsrecht omhoog, alsof ze nog niet zadelmak was. Ik zat vanwege die rugpijn al half gehandicapt op het paard, dus dit kon ik er echt niet bij hebben’.

Laarakkers wist de bokkensprongen uit te zitten en toen de merrie even stilstond snel van haar rug te springen, maar kwam er niet ongeschonden vanaf. ‘Ik had mijn pols behoorlijk bezeerd en doordat ze met haar hals tegen mijn gezicht aan sloeg een tand door de lip’. Hoe hij het voor elkaar kreeg om überhaupt in het zadel te blijven? ‘Ik ben dan misschien een beetje ouder, maar ik heb al heel veel paarden zadelmak gemaakt!’

Eerste Grote Prijs

Over de entourage in Zuidbroek kan de ruiter, die met twee paarden aan de start verscheen, alleen maar lovend zijn. ‘Ik kom er graag. In 1984 won ik er mijn eerste Grote Prijs en sindsdien ben ik er slechts één keer niet geweest. De sfeer en het publiek zijn er ongekend’.

Bron: Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming en bronvermelding niet toegestaan.
Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Reacties