Rob Ehrens: ‘Olympische selectie van start in La Baule en Rome’

Rob Ehrens: ‘Olympische selectie van start in La Baule en Rome’

0 376

Aanstaande vrijdag trapt bondscoach Rob Ehrens met team oranje af in de Nations Cup-serie in La Baule. In Frankrijk bestaat de Nederlandse afvaardiging uit Willem Greve met de KWPN-hengst Carambole N.O.P. (v. Cassini I), Jur Vrieling met Glasgow van het Merelsnest (v. Nabab de Reve), Wout Jan van der Schans met Aquila SFN (v. Ovidius) en de twee Heartbreaker-nakomelingen VDL Groep Zidane N.O.P. en reservepaard Vignet BH met respectievelijk Leopold van Asten en Johnny Pals.

Daarna is Rome aan de beurt als Nations Cup-wedstrijd om punten binnen te halen, over ruim twee weken. ‘Daar komen mijn vijf andere combinaties aan de start die in de race zijn voor Rio. Zo is dat ook in de planning met de ruiters besproken. Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. (foto, v. Rash R), Maikel van der Vleuten met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel), Harrie Smolders met de KWPN-erkende hengst Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly), Jur Vrieling met de KWPN-hengst VDL Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr.Blue) en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v. Clearway) rijden in Italië. Na Rome maak ik mijn team voor Rotterdam bekend. Dat hangt af van de vorm van de paarden. Daarna gaan we nog naar Falsterbo en is vrijdag 15 juli de landenwedstrijd in Aken. Dat is twee dagen voordat ik op de slotdag van het NK Dressuur in Ermelo mijn Olympische team bekend maak. Aken telt niet mee in de Furusiyya-competitie, maar is voor mij wel belangrijk als selectiemoment’, legt Ehrens uit.

De overige wedstrijden in de Nations Cup-serie waar het Nederlandse team punten kan scoren voor de finale in Barcelona van 22-25 september, zijn:
22-26 juni Rotterdam
7-10 juli Falsterbo (Zweden)
20-24 juli Dublin (Ierland)
28-31 juli Hickstead (Engeland)

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties