Rob Ehrens: ‘Lisa en Sanne bereiken de wereldtop’ *video*

Rob Ehrens: ‘Lisa en Sanne bereiken de wereldtop’ *video*

0 1390

In NOS Sport kwamen gisteren de Nederlandse talenten Sanne Thijssen en Lisa Nooren aan het woord over paardensport. Ze doen deze dagen mee aan Jumping Amsterdam en zijn de uitzonderingen op de regel dat mannen het beter doen dan vrouwen in de springsport.

‘Mannen houden meer van actie, denk ik’, zegt Sanne Thijssen. ‘En vrouwen meer van schoonheid.’ Het is haar verklaring waarom in de paardensport de top van het springen gedomineerd wordt door mannen, terwijl de verhoudingen in de dressuur precies andersom liggen.

Grootste talenten in de springsport

De 19-jarige Thijssen en één jaar oudere Lisa Nooren (foto, met Sabech d’Ha) hebben daar geen boodschap aan. Ze zijn de twee grootste talenten in de Nederlandse springsport. Bondscoach Rob Ehrens durft zelfs te voorspellen dat ze de wereldtop zullen halen.

Aan ambitie en lef ontbreekt het de amazones allerminst. Lisa: ‘Mijn ultieme doel is olympisch goud. Ik weet wat ik wil en ik doe er alles aan om dat te bereiken.’

Dochters van internationale springruiters

De appel valt overigens niet ver van de boom bij beide dames: ze zijn allebei dochter van een springruiter. Sanne’s vader Leon Thijssen is internationaal topruiter en Lisa’s vader Henk Nooren nam voor Nederland deel aan de Olympische Spelen en werd later bondscoach.

Thijssen en Nooren hopen hun visitekaartje te kunnen afgeven tijdens Jumping Amsterdam. Wellicht staat daar straks wel een Nederlandse vrouw op het podium. ‘Dat zou mooi zijn, hè? Ik hoop zelfs dat ik op nummer één sta. Dat is in ieder geval het doel.’

Kijk en luister hier het gehele interview op NOS Sport.

Bron: NOS.nl

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties