Rio voor Ben Maher

Rio voor Ben Maher

0 310

De teams voor de Olympische Spelen moeten nog samengesteld worden. De één weet al bijna zeker dat hij naar Brazilië gaat, bijvoorbeeld omdat hij meerdere toppaarden heeft die constant presteren. In de aanloop naar de Spelen kan er echter nog van alles gebeuren. Ben Maher zorgde alvast voor zijn eigen ‘Rio’. Via The Peeps Foundation, een opvangtehuis voor paarden dat ervoor zorgt dat ze elders een goed onderdak krijgen, schafte hij in Florida een minipony aan. Aan zijn fans vroeg hij om een naam te bedenken voor het dier.

Rio voor Ben Maher
Maher’s hond begeleidt ‘Rio’ naar stal (Foto: Facebook Ben Maher)

‘We hebben een nieuwe aanwinst voor ons team hier in Florida! Het is een minipony die vorige week gered werd. Hij heeft nog geen naam, dus vraag ik jullie om een naam te bedenken’, schreef hij donderdag jl. op facebook en Twitter. De namen stroomden binnen. In die paar dagen tijd reageerden meer dan 1500 creatievelingen op de oproep. Namen als ‘Disney’, ‘Tramp’, ‘Gus’ en ‘Dr. Doolittle’ kwamen voorbij. Meerdere keren werd de naam ‘Rio’ genoemd. En dat leek de ruiter een goed idee, in de aanloop naar de Spelen. ‘Laten we hopen dat hij onze geluksmascotte is!’ laat hij weten.

Maher heeft de pony niet zozeer voor zichzelf of zijn paarden alswel om het goede doel te steunen. The Peeps Foundation dankt hem dan ook hartelijk voor zijn inzet.

Facebook Ben Maher/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties