Rabobank geeft paspoort London niet af

Rabobank geeft paspoort London niet af

0 36

De Rabobank geeft het dierenpaspoort van Olympisch toppaard London niet langer af.

Een poging om met de stallen uit Gorssel tot een vergelijk te komen, strandde woensdag bij de kortgedingrechter in Zutphen.

Springruiter Gerco Schröder veroverde met London twee keer zilver bij de Spelen in Londen. Op zijn succespaard en enkele andere toppaarden en de paspoorten daarvan is kort na de Olympische Spelen door de bank beslag gelegd. De Rabobank is een van de grootste schuldeisers in het faillissement van vastgoedbedrijf Eurocommerce. De paarden zijn van het bedrijf Gevi, eigenaar van de Stal Eurocommerce. Zonder deze paspoorten kunnen de ruiters geen internationale wedstrijden springen.

Schröder en amazone Annelies Vosselmans kregen twee weken terug tijdelijk de beschikking over de paspoorten van vijf paarden. Deze tijdelijke regeling moest in een permanente omgezet worden. De landelijke bond KNHS moest akkoord gaan met de voorwaarde dat de paspoorten alleen met toestemming van de stal en de bank van eigenaar verwisselen. Volgens de advocaat van de bond kan de KNHS die garantie niet geven. ‘Als het paspoort bijvoorbeeld wordt gestolen, krijgt men zo een nieuwe.’

 

Hoefslag/AD

Reacties