Quintero ter dekking bij Zangersheide

Quintero ter dekking bij Zangersheide

0 79

Stamboek Zangersheide maakt bekend dat de Holsteiner hengst Quintero aan het Z-aanbod is toegevoegd. Tien jaar geleden viel hij al op tijdens het WK Jonge Paarden in Zangersheide: twee jaar na elkaar haalde Quintero de top tien van de finale op het WK. Op het WK was hij een belofte en de verwachtingen maakte Quintero zijn hele carrière waar. Met Rolf Göran Bengtsson maakte Quintero furore op het allerhoogste niveau. Op wereldbekerwedstrijden, landenwedstrijden, Global Champions Tours werd altijd rekening gehouden met Quintero. Tien jaar lang blonk de Holsteiner hengst uit in constante prestaties en was hij een vaste waarde in het internationale circuit. Het is bij Zangersheide een traditie dat de beste Holsteinse hengsten er dekken, denk maar aan Carthago Z, Cor de la Bruyere en tientallen anderen. Met Quintero Z haalt Zangersheide een sporthengst van het allerhoogste niveau binnen die perfect in de Zangersheide filosofie past waar sport en fokkerij hand in hand gaan.

Quintero Z’s pedigree bevat een interessante mix van het waardevolle bloed van Quidam de Revel, Caletto II, Calando I, Farnese en Ladykiller xx… stuk voor stuk bewezen verervers. We treffen in zijn stamboom maar liefst drie keer het bloed van Cor de la Bruyere aan. Quintero Z heeft reeds nakomelingen tot op 1m60 niveau lopen (zoals Quibell onder Henrik von Eckermann en Marco Kutscher, Quin Air onder Mario Stevens, Quintana Roo onder Johannes Ehning).

Vorige week werd bekend dat de zestienjarige hengst uit de sport wordt teruggetrokken vanwege de liesblessure van ruiter Bengtsson.

Galop.be/Hoefslag

Reacties