Quasimodo van de Molendreef blijft in Nederland

Quasimodo van de Molendreef blijft in Nederland

VDL Stud
Quasimodo van de Molendreef

De zestienjarige BWP-dekhengst Quasimodo van de Molendreef (v. Heartbreaker) blijft toch in Nederland. Dit meldt Jan Greve via zijn website. De hengst zou na bemiddeling van de VDL-Stud naar Zweden vertrekken, maar deze beslist nu dat zij de hengst toch zelf willen aanhouden.

Quasimodo liep tot op Grand Prix-niveau in de sport, tot een blessure daar een eind aan maakte. Zes jaar geleden kocht Jan Greve hem via Hank Melse van de Mexicaan Jaime Azcarraga en stelde hem beschikbaar voor de fokkerij. Bekend in de sport is ook Quadimodo’s volle broer Action Breaker. Deze hengst behaalde al diverse topresultaten met de Spanjaard Sergio Alvarez Moya

Van Quasimodo’s oudste nakomelingen uit zijn eerste dekperiode in België, waar hij een hele hoge index heeft, springen er meerderen op Grand Prix niveau. Zijn meest bekende nakomeling is Hello Sanctos. De ruin won met de Brit Scott Brash teamgoud op de Olympische Spelen in Londen en behaalde individueel een (gedeelde) vijfde plaats. Ook Comte d’Arsouilles sprong op de Olympische Spelen mee met Alexandr Onischenko.

Reacties