Prima IBOP nafok Quality Time

Prima IBOP nafok Quality Time

Bij de IBOP in Luttenberg slaagden 22 van de 27 merries. Fadessa H2, een dochter van Quality Time, maakte de belofte waar. Afgelopen zomer bereikte de door A.F.W. Holkenborg uit Haaksbergen gefokte merrie de kopgroep tijdens de Nationale Merriekeuring en nu kreeg ze 86,5 punten voor haar IBOP. Ook moeder Adessa H2 (keur IBOP-spr sport-spr van Padinus) liep een zeer goede IBOP van 84 punten en springt in het 1.35m. Jurylid Henk Dirksen: ‘Deze merrie is supersnel van de grond en springt extreem met de schoft omhoog, heeft een voorbeeldige voorbeentechniek en opent achter heel goed. Ook heeft ze drie goede basisgangen waarbij de galoppade actief is.’ De merrie kreeg maar liefst een 9,5 voor reflexen en een 9 voor techniek en instelling. Overgrootmoeder Kartouche stb pref (v.Pablo) bracht internationale springpaarden van Manhattan en Fuego du Prelet.

Twee merries kregen het mooie totaal van 83 punten, waarvan één Fadessa vergezelde in de kopgroep tijdens de Nationale Merriekeuring en ook nog eens haar halfzus is. Deze Féline (Quality Time uit Lucia elite pref van Voltaire, f/g G.H. Hekkelman uit Laren) van mede-geregistreerden J.A. Smak en R.J. Steging uit Ruurlo eindigde als vijfde in de kopgroep en werd dus vandaag elite. ‘Zij heeft een actieve, lichtvoetige galoppade en bij het springen heel goede reflexen. Ze is vlug en maakt de sprong achter heel goed af. Daarbij lijkt ze veel vermogen te hebben.’ Ze kreeg een 8,5 voor de galop, reflexen, vermogen en aanleg als springpaard. Grootmoeder Zelda staat aan de basis van een rits goede springpaarden, zo is de ze grootmoeder van de Grand Prix-geklasseerde Contango-zonen  Maroon en Newton.

Ook 83 punten kreeg de eveneens NMK-merrie Free Time (Namelus R uit Zefier ster PROK van Padinus f/g J.H.W. Verver uit Albergen), de kampioene van de CK Overijssel. ‘Zij is een heel bloedgemaakte merrie met een lichtvoetige galop met veel balans. Ze heeft heel goede reflexen en springt extreem naar boven met een goed voorbeengebruik. Ze maakt de sprong achter goed af en heeft een goede instelling.’ Ze kreeg dan ook een 8,5 voor de reflexen, techniek, instelling en aanleg. Moedersvader Padinus komt zelf ook uit deze moederlijn.

Een heel opvallende merrie was ook Freya (Baltic VDL uit Uretta keur pref prest van Numero Uno, f/g G.J. Bosman uit Heerde). ‘Er zijn maar weinig driejarigen die zo goed te rijden zijn als deze!’, is Dirksen enthousiast. Ze kreeg dan ook een 9 voor de instelling en rijdbaarheid. De merrie galoppeert actief maar had wat meer ruimte en souplesse mogen hebben. Moeder Uretta bracht van Cantos en Utopie al respectievelijk de internationale 1.45m en 1.35m-paarden Amelia van Karim el Zoghby en Benji.

KWPN/Hoefslag

Reacties