Prijs voor Frederique Lebon

Prijs voor Frederique Lebon

0 21

Frederique Lebon won zaterdag de zwaarste rubriek van het internationale Dutch Youngster Festival in Wierden: de Grote Prijs voor Young Riders. ‘Zorlando is in vorm, ik ben er heel erg blij mee’, was de eerste reactie van de winnares. In de afsluitende Grote Prijs voor pony’s was Leontine Bruin met Rocky’s Ryan Sb de beste Nederlandse combinatie op de derde plaats.

Negen van de veertig Young Riders plaatsten zich over het selectieve parcours van Marinus Vos voor de barrage. De bijna thuis rijdende Kirsten Rikkert was goed op weg naar een hoge klassering in de door haar vader gesponsorde Grote Prijs, maar op de een na laatste sprong Sorrento (v. Kingston) niet hoog genoeg waarmee ze op de zevende plaats eindige.

Frederique Lebon koos dezelfde lijnen als Kirsten en de kleine en geweldig springende Zorlando liet alles liggen en vouwde zich geweldig over de hindernissen. De tijd van 39.82 seconden werd direct erna verbeterd door Isabelle van Straaten met Zeuchelle-S in 37.43, maar de negenjarige merrie werd net even te lang op de laatste hindernis. Als snelste vierfouter restte de combinatie de zesde plaats.

Frederique Lebon en Zorlando leverden donderdag met een foutloze tweede manche ook een wezenlijke bijdrage aan de tweede plaats van het Nederlandse team in de Landenwedstrijd. ‘Zorlando is echt in vorm. Een paar weken geleden in Lamprechtshausen waren we zesde in de Grote Prijs. Ik voelde dat dit er aan zat te komen. Zorlando is klein en heeft niet zo’n grote galop dus ik heb hard en kort gereden in de barrage. Gelukkig was er na mijn niemand sneller’, vertelt de 19 jarige winnares.

Donderdag was het tot de laatste ruiter spannend in de Landenwedstrijd bij de Young Riders. Nederland deelde na de eerste omloop de eerste plaats (10 strafpunten) met Denemarken en Frankrijk. Bart Haselbekke, die met Wigeunerin een thuiswedstrijd reed, was de enige van alle combinaties in de drie Landenwedstrijden die dubbel nul wist te blijven. De springfout van Jelmer Hoekstra en Un Diable bracht het oranjeteam met een totaal van veertien strafpunten op de met Frankrijk gedeelde tweede plaats. De Denen wonnen.

Beau Graatsma was de enige Nederlandse junior die door wist te dringen tot de barrage van de Grote Prijs, waarin ze met vier strafpunten elfde werd.

De ervaren Leontine Bruin reed zich met Rocky’s Ryan Sb op het podium van de Grote Prijs voor pony’s. Ze bleven ook in de beslissende ronde zonder springfouten, maar ze wisten niet aan de tijd te komen van de winnende Belg Arnaud Gaublomme.

In de Grote Prijs voor Children was er een mooie vierde plaats voor Niels Kersten (Eghel) met Zieno en werd Ralph Slaats zesde met Uriko van Sint Antoniushoeve.

Klik hier voor de uitslagen.

Hoefslag/KNHS

Reacties