Pricilla Meijer: “Het NK is een mooie afsluiting”

Pricilla Meijer: “Het NK is een mooie afsluiting”

0 1404
Pricilla en Jip
Pricilla en Jip tijdens de regiokampioenschappen

Pricilla Meijer werd het afgelopen weekend regiokampioen springen in de klasse L D/E. Haar schimmelpony Jip staat te koop, maar mag blijven tot na de Nederlandse Kampioenschappen in maart.

“Ik word helaas te groot voor hem dus ik moet de overstap naar de paarden maken,” vertelt de 13-jarige amazone.

De komende maand zet de combinatie alles op alles om te knallen op het NK.

Op wedstrijd

“Ik vond het heel goed gaan, want mijn pony en ik hebben een tijdje wat mindere dagen gehad, vooral in de training. We gaan eigenlijk sinds kort pas weer op wedstrijd, dus dat ik deze prestatie neer mocht zetten, daar ben ik echt heel blij om.”

De zevenjarige New Forest pony Jip is al drie jaar van Meijer. “Omdat ik dus afscheid van hem moet nemen, is het een hele mooie afsluiting dat we samen naar het Nederlandse Kampioenschap mogen.”

Groot moment

Volgende maand mag de combinatie starten op het NK in Ermelo. “Ik verwacht eigenlijk niet te veel. Het is natuurlijk landelijk, dus er zijn heel veel deelnemers. Het is een groot moment voor ons, dus ik vind het nu al spannend en ik ben best wel zenuwachtig. Ik ga er de komende maand heel hard naartoe werken.”

Als voorbereiding gaat de jonge amazone met haar trainer Jordy Duijndam aan een aantal verbeterpunten werken. “Ik wil graag nog wat rustiger worden in mijn lichaam en dat ik nog beter de afstanden kan rijden. Ik denk dat ik wel een kans maak om te winnen, want samen met Jip heb ik de potentie. We gaan er zeker voor!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Edwin de Nennie

Reacties