Pénélope Leprévost: ‘Het spijt me oprecht’

Pénélope Leprévost: ‘Het spijt me oprecht’

0 639

De Franse amazone Penelope Leprovost is zowel in het openbaar als bij de FEI in opspraak nadat ze haar Vagabond de la Pomme ruw behandelde na een struikelpartij en tot twee keer toe het dier in de mond rukte en de sporen in zijn flanken zette tijdens het losrijden in Göteborg afgelopen maandag.

In een openbare mededeling op facebook biedt zij haar verontschuldigingen aan voor haar overdreven reactie. ‘Als gevolg van beelden op de social media van mij en mijn paard Vagabond de la Pomme zijn mensen verontwaardigd. Mijn paard struikelde toen hij aan een lange teugel draafde. Zijn struikeling maakte me bang en ik dacht echt dat we allebei op de grond zouden belanden. Nadat ik me ervan vergewist had dat hem niks mankeerde heb ik hem aangepakt. Mijn doel was om hem wakker te schudden, maar niet op zo’n harde manier. Het spijt mij dat ik zo reageerde en te ruw voor mijn paard geweest ben en bied mijn excuses aan aan het publiek. Ik hecht veel belang aan het welzijn van mijn paarden en we hebben een nauwe band. Ik hecht zeer aan het vertrouwen en de samenwerking tussen mij en mijn paarden. Ik heb ook het grootste respect voor hun geestelijke en fysieke welzijn.’

De zaak is inmiddels in onderzoek bij de FEI. Opvallend is de zwijgzaamheid van de Franse hippische media. De meest bekende, zoals GrandPrix-Replay en l’Eperon, maakten geen melding van het optreden van de in Frankrijk zeer populaire amazone. Wel vermeldt Grand Prix-Replay de excuses. Er wordt verteld dat Léprevost de hengst één keer wakker schudde. Het spraakmakende filmpje wordt niet getoond.

Facebook Penelope Leprevost/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties