Plot Blue nu officieel met pensioen *video*

Plot Blue nu officieel met pensioen *video*

0 415
Marcus Ehning met Plot Blue

Na een carrière van ruim tien jaar ging Plot Blue (Mr. Blue x Pilot) gisteravond voor het laatst door de wedstrijdring. In Genève, waar hij in 2010 de wereldbekerfinale won, in het thuisland van eigenaresse Kathrin Somogiyi, sprong hij voor het laatst. Plot Blue begon zijn GP-carrière exact tien jaar geleden als achtjarige onder Werner Muff. Een jaar later sprong hij al mee op de Wereldruiterspelen in Aken. In 2008 nam Marcus Ehning plaats in het zadel. Die reed er meteen dubbel nul mee in de landenprijs van Calgary en won dat jaar de Equita Masters Grand Prix in Lyon.

Marcus Ehning op zijn Facebook:  ‘Met een lach en een traan heeft Plot Blue zijn verdiende pensioen gekregen. Mijn dank gaat uit naar zijn eigenaresse Kathrin Somogyi voor het jarenlange vertrouwen en dat hij nu met zijn welverdiende pensioen mag genieten. ‘

Plot Blue won in zijn carrière onder meer de landenprijzen van Hickstead en Falsterbö na dubbel nul, de GP van Mannheim, St. Gallen, Parijs, en Götenborg. Hij nam deel aan de Olympische Spelen in Londen, waarin hij twaalfde werd. Vorig jaar nog won hij de GCT van Wenen, werd hij tweede in die van Madrid en derde in de GP’s van Aken en Hickstead.

Plot Blue is inmiddels 18 jaar en zal bij Ehning in Borken op stal blijven staan.

Bron: Hoefslag / WoSJ

Foto: Remco Veurink 

Reacties