Plot Blue met pensioen na monstercarrière

Plot Blue met pensioen na monstercarrière

0 264
Marcus Ehning met Plot Blue

Na een carrière van ruim tien jaar gaat Plot Blue uit de sport. In Genève, waar hij in 2010 de wereldbekerfinale won, in het Zwitserland van eigenares Kathrin Somogiyi, daar springt hij voor het laatst. Plot Blue begon zijn GP-carrière exact tien jaar geleden als achtjarige onder Werner Muff. Een jaar later sprong hij al mee op de Wereldruiterspelen in Aken. Sinds 2008 zit Marcus Ehning in het zadel. Die reed er meteen dubbel nul mee in de landenprijs van Calgary en won dat jaar de Equita Masters Grand Prix in Lyon.

Plot Blue blonk uit in regelmaat. Hij verzamelde tientallen toptienklasseringen op 1.60m-niveau. Hij won samen met Noltes Küchengirl de WB-finale van Genève in 2010 en de Global Champions Tour van Cannes. Hij sprong de landenprijs van Aken dubbel nul en won de Preis AachenerMünchener. Plot Blue won nog de landenprijzen van Hickstead en Falsterbö na dubbel nul, de GP van Mannheim, St. Gallen, Parijs, en Götenborg. Hij nam deel aan de Olympische Spelen in Londen, waarin hij finaal twaalfde werd. Vorig jaar nog won hij de GCT van Wenen, werd hij tweede in die van Madrid en derde in de GP’s van Aken en Hickstead.

Plot Blue is een zoon van Mr. Blue x Pilot, die aanvankelijk afgekeurd werd bij KWPN, maar via goedkeuring bij AES op latere leeftijd toch nog zijn kansen kreeg in de fokkerij. Zijn moeder Ilotte is ook de moeder van de beroemde fokhengst Oklund. Plot stond in zijn jonge jaren nog even in België bij Harrie Theeuwes, die hem al snel kon doorverkopen

Foto: Remco Veurink
Bron: Galop / Grand Prix Replay

Reacties