Pieter Devos niet te kloppen in Oslo

Pieter Devos niet te kloppen in Oslo

0 156

Zojuist werd de vijfsterren ‘Rikstoto’ Grand Prix in Oslo verreden over 1.50/1.60meter. De Nederlanders konden daarin geen rol van betekenis spelen, maar het was onze Zuiderbuur Pieter Devos die met de overwinning aan de haal ging.

Van de 46 starters wisten zich elf combinaties te plaatsen voor de barrage. Geen van de Nederlandse deelnemers bleef in de eerste ronde foutloos, dus hen zagen we niet terug in de barrage. Pieter Devos kwam in de barrage foutloos rond met zijn bruine ruin Espoir in een tijd van 40,59 seconden. Hiermee gaf hij alle anderen het nakijken, niemand kwam bij die tijd in de buurt. De Braziliaan Yuri Mansur Guerios volgt op de tweede plaats met de KWPN-merrie Babylotte op bijna twee seconden achterstand in 42,57 seconden. Edwina Tops-Alexander maakt met haar Lintea Tequila het podium compleet, zij had 42,78 seconden nodig om het parcours te voltooien.

Harrie Smolders was met Cicero II de beste Nederlander met vier strafpunten op plaats vijftien. Leopold van Asten vinden we met eveneens vier strafpunten terug op plaats 21 met VDL Groep Miss Untouchable.  Sanne Thijssen en VDL Groep Sabech d’Ha lieten acht strafpunten noteren en belandden daardoor op de 28e plaats. Ook Maikel van der Vleuten en Salomon liepen tegen acht strafpunten aan en bleven steken op een 34e plaats.

Volledige uitslag.

Foto: Digishots

Reacties