Pieter Devos houdt leiding vast op Belgisch kampioenschap

Pieter Devos houdt leiding vast op Belgisch kampioenschap

0 88

Nadat Pieter Devos gisteren met Espoir (v.Surcouf de Revel) de leiding pakte in het jachtonderdeel van het Belgische kampioenschap, kon hij vandaag met een puike nulronde zijn voorsprong verankeren.

Gisteren pakte Pieter Devos, de echtgenoot van de Nederlandse amazone

Caroline Poels-Devos, als laatste starter de zege in het eerste onderdeel. Gebrand op een topresultaat ging hij dit kampioenschap voortvarend van start, nadat hij in zowel 2014 als 2015 de zilveren

medaille bemachtigde. Ook dit jaar ligt hij volledig op medaillekoers.

Het tweede onderdeel dat vandaag in Lanaken, gelijktijdig

met de wereldkampioenschappen voor jonge paarden, werd verreden telde dertien foutloze combinaties. Die hoefden allen geen strafpunten toe te voegen aan het resultaat van gister. Omdat Pieter Devos gisteren de snelste was, staat hij als enige op 0,00 strafpunten. Voorlopig tweede staat regerend kampioen Karel Cox met zijn vermogende Nicole, gevolgd door Fabienne Daigneux Lange met Venue d’Fees das Hazalles (v.President). Acht combinaties bevinden zich op minder dan één balk afstand van klassementsleider Pieter Devos, waarmee het nog een spannend kampioenschap zal worden.

Zaterdag vanaf 15.30 uur zal het beslissende onderdeel in de hoofdring van Zangersheide verreden worden. Grote namen als Jerôme Guery en Jos Verlooy nemen niet aan dit nationale kampioenschap deel.

Tekst: Jenneke Smit
Foto: archieffoto Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties