Patrice Delaveau: ‘Aankoop van Aquila is een goeie deal’

Patrice Delaveau: ‘Aankoop van Aquila is een goeie deal’

0 1059

Toppaard Aquila SFN van Wout-Jan van der Schans heeft via de online veiling van het Springpaardenfonds Nederland een nieuwe eigenaar en ruiter gekregen. De elfjarige zoon van Ovidius is voor 750.000 euro aangeschaft door Haras des Coudrettes, de werkgever van onder andere vice-wereldkampioen Patrice Delaveau.

‘We zijn allemaal heel erg blij met deze overname, wij geloven dat het een goede deal is. Uit de formulieren van de veilingorganisatie bleek dat Aquila in uitstekende gezondheid verkeert. Dit is ook bevestigd door een dierenarts’, aldus de 51-jarige Fransman. Hij laat weten uit te kijken naar het eerste ritje met Aquila.

De geboden prijzen op de SFN-veiling vielen niet mee. De geboden 800.000 euro voor wereld- en Europees kampioen Zenith lag zelfs zo ver onder de verwachtingswaarde dat het SFN hem ‘terugkocht’.  Ook de prijs van Aquila viel tegen. Wout-Jan van der Schans liet in een reactie aan Hoefslag na afloop van de veiling weten dat als hij van tevoren had geweten dat dit de prijs voor Aquila zou worden, er wellicht iets georganiseerd had kunnen worden met zijn eigenaren en sponsoren om het paard voor hem te behouden. ‘Maar met zo’n online veiling heb je het niet in de hand, dat is zo zonde aan dit verhaal’, liet hij weten.

Grandprix-Replay/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties