Parijs: Patrice Delaveau wint Grote Prijs; Van der Vleuten vierde

Parijs: Patrice Delaveau wint Grote Prijs; Van der Vleuten vierde

0 192
Maikel van der Vleuten Arera C

De vijfsterren Grote Prijs van Parijs is vanmiddag gewonnen door een ruiter uit eigen land. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C tekenden met een vierde plek voor het beste Nederlandse resultaat.

45 combinaties gaven acte de presence voor de 1.60m hoofdrubriek van dit mooie concours. Zestien van hen mochten zich melden voor de barrage. Onder hen bevonden zich beide Nederlandse deelnemers. Voor Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) eindigde het avontuur dankzij een pechfout uiteindelijk met de zestiende plaats. Maikel van der Vleuten en zijn knap springende VDL Groep Arera C (v. Indoctro), de afgelopen maanden goed voor een vijfde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Brussel en een zesde plek in de vijfsterren wereldbeker van Oslo, noteerden een eindtijd van 38.13 seconden. Daarmee stonden zij nipt naast het podium.

Strijd tussen landgenoten

Uiteindelijk waren het laatste starters Patrice Delaveau en Lacrimoso HDC (v. Landjunge) die er met de hoofdprijs van 115.500 euro vandoor gingen. In een razendsnelle tijd van 36.08 seconden verpulverde het duo de tijd van landgenoten Simon Delestre en Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). Exact een maand geleden waren zij nog goed voor winst in de wereldbekerwedstrijd van Verona. Vandaag was er voor hen in 37.94 seconden een tweede plaats. Billy Twomey (Ierland) en de topfitte achttienjarige Tinka’s Serenade (v. Tinka’s Boy) vulden de derde plaats. Lauren Hough (Amerika) en Ohlala (v. Orlando) vinden we terug op de vijfde plek.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties