Parijs: Maikel van der Vleuten op het podium in Gucci Gold Cup

Parijs: Maikel van der Vleuten op het podium in Gucci Gold Cup

0 127

Een prima derde plaats voor Maikel van der Vleuten in de 1.55m Gucci Gold Cup van Parijs. De Nederlander stuurde zaterdagavond zijn negenjarige VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) naar een eindtijd van 42.56 seconden in de tien deelnemers tellende winninground. Dit leverde hem toch 15.000 euro aan prijzengeld op.

De Franse hegemonie was echter overdonderend. Een in bloedvorm verkerende Simon Delestre stuurde Chesall (v. Casall) naar de winst. Deze Fransman boekte vier weken geleden ook al winst in de wereldbekerwedstrijd van Verona en was met deze tienjarige ruin vorige week eveneens succesvol in Madrid. Vandaag was er voor het duo een razendsnelle eindtijd van 39.98 seconden. Landgenoot Patrice Delaveau zadelde zijn jonge talentvolle Leontine Ledimar Z HDC (v. Lodefever). Voor hen was er in 40.56 seconden een tweede plaats. Bertram Allen en Quiet Easy (v. Quidam’s Rubin) volgden met vier strafpunten op de vierde plaats, voor Pénélope Leprevost en Nice Stephanie (v. Cardento).

Harrie Smolders en Apollonia (v. Bogegardens Apollo) moesten dankzij acht strafpunten in de basisronde, genoegen nemen met de veertiende plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vergelijkbare artikelen

Reacties