‘Paardenboulevard’ Valkenswaard krijgt vorm

‘Paardenboulevard’ Valkenswaard krijgt vorm

0 375

Valkenswaard wordt meer en meer hét centrum van de internationale handel in en de opleiding van  topspringpaarden. Terwijl aan de grote uitbreiding bij Stal Tops aan de Maastrichterweg in Valkenswaard nog volop wordt gewerkt, heeft nu ook zijn buurman, springruiter Alvaro de Miranda, uitbreidingsplannen.

De Braziliaan en zijn echtgenote, topamazone Athina Onassis de Miranda, gaan hun bedrijf A&D Sport Horses uitbreiden tot een internationaal hippische topsportvoorziening waar straks veertig jonge springpaarden worden opgeleid tot topspringpaarden. Daarmee verdubbelt het aantal paarden van het bedrijf, dat ook paarden fokt.

Naast Stal Tops en A&D Sport Horses werken nog twee andere grote spelers in de internationale paardensport aan de ‘paardenboulevard’ aan hun bedrijf. Om de hoek van Stal Tops, aan de Abdijweg, laat de in de paardenwereld bekende Spaase paardentrainer- en handelaar Javier Salvador een paardenranch bouwen voor de training van en handel in springpaarden in het topsegment. De bouw is in een vergevorderd stadium. Dat geldt ook voor de verbouw van het bedrijf van de Australische topmenner Boyd Exell – tegenover Stal Tops.

Bron: ED

Foto: Stefano Grasso/Longines GCT

Vergelijkbare artikelen

Reacties