Outdoor Gelderland: Fantastische week voor ‘Mister Six Bar’

Outdoor Gelderland: Fantastische week voor ‘Mister Six Bar’

0 482
Jelmer Hoekstra - Quinoa des Riollets Poorters Prijs Outdoor Gelderland 2016 © DigiShots

Er verschijnt een lach op zijn gezicht. Jelmer Hoekstra beseft het. Vrijdagavond won hij op Outdoor Gelderland voor de tweede keer in één week een Six Bar-wedstrijd. Een dag later is hij met Quinoa des Riollets de beste in de 1.45-rubriek op Papendal in Arnhem. Het gaat lekker met de 22-jarige springruiter. “Een geweldige week, ja”, zegt Hoekstra vlak na de barrage.

Geleerd van vrijdag

Hij zwaait nog naar iemand die hem feliciteert. Hij was zojuist de snelste foutloze in de barrage van de CSI3* Medium Tour. Dan bekent hij: “Eigenlijk heb ik geleerd van gisteren. Toen reed ik voor de Six Bar ook een barrage met Quinoa des Riollets. Ik nam te veel risico en toen ging het mis. Ik had mijn bovenlichaam te veel naar voren. Het is juist bij haar belangrijk dat ik wat meer naar achteren zit. Dat deed ik nu wél. Het liep allemaal vrij lekker. De eerste ronde en ook de barrage.”

Toch had Hoekstra niet verwacht dat er zo weinig foutloze combinaties in de barrage zouden komen. “Slechts 8 van de 63. Ik zag de eerste combinatie vrij makkelijk nul lopen. Het is een ‘gewoon’ parcours, maar toch nog vrij pittig. De concurrentie was groot in de barrage. Met mannen als Darragh Kenny (3de) en Doron Kuipers (6de) moest ik tegen snelle ruiters. Maar Quinoa des Riollets is een snel én voorzichtig paard. Ze wil altijd foutloos blijven. In combinatie met de snelheid is dat voor mij natuurlijk ideaal.”

De lach gaat voorlopig niet van zijn gezicht. Toch blijft Hoekstra nuchter. “Ik heb een goede week, maar ik moet wel normaal blijven doen natuurlijk. Ze kunnen zondag in de Grote Prijs gewoon weer allemaal vallen, die balken.”

Tekst: Robert Hüsken
Foto: DigiShots

Reacties