GCT Wiesbaden: Kraut en Cedric

GCT Wiesbaden: Kraut en Cedric

0 42

Laura Kraut en haar inmiddels vijftienjarige Cedric (foto, v. Chambertin) zijn het kunstje nog niet verleerd. Het Amerikaanse duo wist in Wiesbaden een nieuwe etappe van de Global Champions Tour op hun al rijke palmares bij te schrijven, goed voor 94.050 euro prijzengeld.
Ze bleken in een spannende barrage een fractie te snel voor een andere amazone met haar kleine oudgediende. Waar Kraut en Cedric uitkwamen op 45,12 seconden bleven Edwina Tops-Alexander en de zeventienjarige Itot du Château na een vlammende rit steken op 45,35. Kraut, die eerder al tweede werd in Madrid met nieuwe troef Jubilée d’Ouilly, gaat met 77 punten tevens aan de leiding in het klassement na drie van de dertien wedstrijden in de GCT.
Kraut direct na afloop: ‘Cedric heeft net een week of zes rust gehad. Het is ook al een tijdje geleden dat hij op gras heeft gesprongen en het moest echt snel vandaag. Hij heeft het geweldig gedaan.’

Plek drie ging naar de beste Duitser, Hans-Dieter Dreher met zijn succespaard Magnus Romeo (v. Royal Feu). Hij bleef zijn landgenoot Ludger Beerbaum voor, die als langzaamste nuller uit de bus kwam met de nog altijd maar tienjarige merrie Chiara (v. Contender). Een knap resultaat was er ook voor onze zuiderbuur Gregory Wathelet. De Belg snelde rond in 45,78 sec met Citizenguard Cadjanine Z (v. Canabis Z), het ging echter ten koste van een balk, waardoor plek vijf het hoogst haalbare bleek.

De Nederlandse delegatie was op volle sterkte aanwezig in Wiesbaden, maar kon vandaag geen potten breken. Marc Houtzager kwam met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) als beste landgenoot uit de bus. Een balk in de eerste omloop bracht hem niet verder dan plek 22. Daarmee kwam geen enkele Nederlander sinds lange tijd in de winning round van een GCT terecht. Harrie Smolders (Emerald) kreeg ook een balk en is op plek 12 in het tussenklassement nog wel de beste Nederlander. London sprong eveneens een spaarzaam balkje uit de lepels en eindigde met Gerco Schröder op plek 32. Jeroen Dubbeldam (Quality Time TN) rondde zijn rit af met vijf strafpunten, Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi TN) kreeg twee balken onderweg.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Hoefslag

Reacties