Ouaddar en Quickly de Kreisker beste duo van 2015

Ouaddar en Quickly de Kreisker beste duo van 2015

0 74

De beste combinatie van 2015 in de internationale springring was Abdelkebir Ouaddar met Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly). De Marokkaanse ruiter en zijn SF-hengst behaalden over het hele jaar 1680 punten, wat hen de koppositie bezorgde in de FEI-ranking. In 2014 stond het duo nog vierde. Runner-up is John Whitaker met Argento (v. Arko III), die het jaar daarvoor nog twaalfde stond. Emanuele Gaudiano met de KWPN-ruin Admara 2 (v. Padinus) klommen van 15 naar 3.

Dit trio steeg onder andere ten koste van Rolf-Gorän Bengtsson met de Holsteiner hengst Casall (v. Caretino), die een jaar geleden de koppositie bezette. Nu staan ze vierde, vóór Scott Brash met Hello Sanctos (v. Quasimodo vd Molendreef). De dertienjarige sBs-ruin gaat wel aan de leiding in de WBFSH Rolex ranking, terwijl zijn ruiter de nummer één is van de Longines wereldranglijst voor springruiters van 2015.

Smolders en Don VHP superstijger

Verder nog in de top tien van combinaties: Ludger Beerbaum met Chiara, Laura Renwick met Bintang II (KWPN, v. Tangelo vd Zuuthoeve), Beezie Madden met Simon (KWPN, v. Mr.Blue), Meredith Michaels-Beerbaum met Fibonacci en Simon Delestre met Hermes Ryan. Maikel van der Vleuten met zijn KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) is de beste Nederlandse combinatie, op een 20e plek. Vorig jaar stonden ze nog negende. Harrie Smolders met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) zien we op plek 29. Zij maken een enorme sprong in deze ranking, want vorig jaar stonden ze nog 645! Van der Vleuten is nog een keer in de top vijftig te vinden: met VDL Groep Arera C (KWPN, v. Indoctro) staat hij op 47 (was 107).

FEI-ranking springcombinaties.

FEI/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties