Oranje zegeviert in La Baule

Oranje zegeviert in La Baule

0 19

Het Nederlands team heeft na een indrukwekkende inhaalrace beslag gelegd op de prestigieuze landenwedstrijd van La Baule, onderdeel van de Furusiyya Nations Cup. De oranjemannen van Rob Ehrens gingen met zeven strafpunten als gedeeld vijfde de tweede manche in. Albert Voorn evenaarde in de tweede ronde zijn resultaat van één strafpunt met Tobalio (v. Numero Uno), wat de gebroeders Schuttert vleugels leek te geven. Hendrik Jan revancheerde zich als tweede starter door de negen strafpunten en het streepresultaat te vervangen door een vlekkeloze nulronde met Cerona HS (foto, v. Celano).

Broer Frank leek niet onder de indruk van het feit dat hij debuteerde in wat tegenwoordig de eerste divisie van Europa heet. Hij reed een imponerende Winchester HS (v. Numero Uno) na zijn eerdere vijf strafpunten nu foutloos rond in het stadion van de Franse badplaats. Leon Thijssen, in de eerste omloop slechts één tijdfout met Tyson -de derde Numero Uno-nakomeling in het team-, zorgde als slotruiter voor het streepresultaat van vijf strafpunten. Het Nederlandse eindtotaal van acht strafpunten bleek teveel gevraagd voor de andere landen, waardoor Oranje eindelijk eens zegevierde in La Baule.

Klein smetje op de zege is dat de behaalde punten niet meetellen voor plaatsing van de finale van de Furusiyya Nations Cup. Ehrens koos Sankt Gallen als eerste van de vier wedstrijden die Nederland naar deze finale moeten brengen. Zwitserland dat nu met elf strafpunten op plek twee eindigde sloeg wel een sterke slag met het oog op de finale. De andere landen die meestreden voor de punten waren thuisland Frankrijk, Ierland en Groot-Brittannië. Deze drie kwamen ieder met dertien strafpunten op de gedeelde derde plek terecht. De Duitsers en Belgen stelden teleur en eindigden als zesde en zevende. Spanje sloot de rij. (Foto: FEI/Dirk Caremans)

Klik hier voor de uitslag.

Reacties