Gijon: Oranje ruiters tweede in landenwedstrijd

Gijon: Oranje ruiters tweede in landenwedstrijd

0 394
Roelof Bril
Roelof Bril, hier met Dizzy Lizzy op Jumping Indoor Maastricht 2016 (foto:DigiShots)

In het Spaanse Gijon is het Nederlandse springruiterteam als tweede geëindigd in de landenwedstrijd. In de wedstrijd van de tweede divisie van de FEI Nations Cup moest Nederland alleen Frankrijk voor laten gaan. Ierland werd derde.

Acht strafpunten na eerste manche

Het Nederlandse team bestond uit Johnny Pals, Roelof Bril, KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen en Frank Schuttert. Van deze vier was Roelof Bril met zijn Arlando een van de vier combinaties uit het deelnemersveld die twee foutloze omlopen wist te realiseren.

Na de eerste manche had Nederland 8 strafpunten gekregen. Roelof Bril was de beste Nederlander, hij bleef zowel in de eerste als de tweede manche foutloos met Arlando (v. Harley VDL). In de eerste manche werd het resultaat van Johnny Pals en Wesselina (v. Cumano), acht strafpunten, geschrapt. Thijssen en Schuttert verzamelden allebei vier strafpunten in de eerste manche.

Drie nulrondes in de tweede manche

In de tweede manche bleven drie Oranje ruiters foutloos. Enkel Sanne Thijssen reed twaalf strafpunten bij elkaar, maar haar resultaat werd geschrapt.

Uitslag FEI Nations Cup springen (2e divisie) Gijon
1. Frankrijk, 4 strafpunten
2. Nederland, 8 strafpunten
3. Ierland, 12 strafpunten

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 31)

Reacties