Oranje op jacht naar zekerheid in Nations Cup Hickstead

Oranje op jacht naar zekerheid in Nations Cup Hickstead

0 215

Vrijdag nemen de Nederlandse springruiters in Hickstead deel aan de voorlaatste wedstrijd van de FEI Furusiyya Nations Cup. De equipe van bondscoach Rob Ehrens rijdt in de Zuid-Engelse plaats voor het klassement, niet voor de punten. Nederland verdedigt de titel eind september in Barcelona van de landencompetitie. In de tussenstand van de competitie staat Nederland nu op de tweede plaats.

Met nog twee wedstrijden, Hickstead en Dublin, in de eerste Europese divisie van de FEI Furusiyya Nations Cup series te gaan, is Nederland nog niet helemaal zeker van een plaats in de finale. In de tussenstand staat Nederland achter Frankrijk op de met Zweden gedeelde tweede plaats. De punten haalden de springruiters van Rob Ehrens binnen in La Baule, Rome, Rotterdam en Falsterbo.

Ondanks dat er geen punten behaald kunnen worden de komende week, proberen de Nederlandse springruiters zo hoog mogelijk te eindigen. “We zullen proberen om van de andere landen nog wat punten af te sprokkelen om ons zeker te stellen van een plaats in de finale”, aldus Ehrens. De concurrentie komt in Hickstead van Groot Brittannië, Duitsland, België, Zwitserland en Italië, de vijf landen die voor de punten rijden. De teams van de Verenigde Staten en Frankrijk maken het deelnemersveld compleet.

Live op Eurosport
De wedstrijd in Hickstead wordt vrijdagavond 31 juli vanaf 17:00 uur live uitgezonden op Eurosport. De uitzending duurt 90 minuten.

Nederlands team FEI Furusiyya Nations Cup Hickstead

  • Willem Greve, Carambole N.O.P. (v.Cassini I), hengst, 11 jaar
  • Jur Vrieling, VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr Blue), hengst, 11 jaar
  • Harrie Smolders, Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), ruin, 11 jaar
  • Johnny Pals, Vignet (v.Heartbreaker), hengst, 13 jaar
  • Reserve: Wout Jan van der Schans, Capetown (v.Oklund) of Aquila SFN (v.Ovidius)

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties