Omgewaaide plant gooit bijna roet in het eten voor Wilton Porter

Omgewaaide plant gooit bijna roet in het eten voor Wilton Porter

0 1879
Wilton Porter - Caletto Cabana Outdoor Gelderland 2017 © DigiShots

Het zat Wilton Porter niet mee in de Grote Prijs op Outdoor Gelderland. Eerst verloor zijn Holsteiner hengst Caletto Cabana tijdens het inspringen een ijzer; daarna waaide een plant om waardoor hij in het parcours belemmerd werd.

De leerling van Jeroen Dubbeldom liet zich echter niet van de wijs brengen. Hij vervolgde zijn parcours met een geweldig springende Caletto Cabana, die geen enkele hindernis toucheerde en in een mooi ritme doorsprong.

Protest

De tijd drong in de laatste lijn en toen de chronometer stilstond na een foutloze ronde, gaf die 79,69 seconden aan; 0.69 te langzaam. De hand van Porter ging in protest omhoog en terecht. Zijn tempo leek zeker niet te langzaam en de klok was laat stilgezet toen de pot met plant erin op zijn pad kwam.

Twaalf in de barrage

De jury was er snel uit; slechts enkele minuten later werd bepaald dat de jonge Amerikaan bij de barragekandidaten hoorde. Twaalf nullers gaan de strijd met elkaar aan in die finale ronde, met daarin naast Porter maar liefst zeven Nederlanders: Bart Bles met Lord Sandro DDH, Johnny Pals met Chatte Botte du Ruisseau Z, Kevin Olsmeyer met Dalvaro, Roelof Bril met Arlando, Sanne Thijssen met Celine M Z, Vincent Voorn met Dante en Glenn Knoester met Clint Easter.

Stal De Sjiem

Ook Meredith Michaels-Beerbaum met Daisy, Ibrahim Bisharat met Chactino, Annelies Vorsselmans met Wilandro en Riccardo Pisani met Cigo B reden een foutloze basisronde.

Succes voor Stal De Sjiem, met twee deelnemers in de barrage, al lukte het Lucas Porter niet en kwalificeerde Jeroen Dubbeldam zich niet voor de Grote Prijs. Daarnaast is Daisy (v. Excenel V), de merrie van Meredith Michaels-Beerbaum afkomstig uit de stallen van Stal De Sjiem; ze werd gereden door Annelies Vorsselmans.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties