Olympia: Jur Vrieling wint het 1.50m en valt tijdens ereronde

Olympia: Jur Vrieling wint het 1.50m en valt tijdens ereronde

0 617

Jur Vrieling en Arezzo VDL bleken vanavond de beste combinatie in het 1.50m direct op tijd in Olympia, Londen. De ruiter uit Holwierde stuurde zijn tienjarige KWPN gekeurde hengst, voorheen onder het zadel bij Jessica K├╝rten, in 56.78 seconden naar de overwinning. Daarmee bleef hij nipt voor op Fransman Simon Delestre, met de negenjarige merrie Stardust Quinhon (v. Calvaro) in 56.86 seconden goed voor de tweede plaats. Tijdens de prijsuitreiking werd Vrieling nog even gedegradeerd tot zandruiter dankzij een snelle draai van Arezzo. Gelukkig kwam de goedlachse ruiter er zonder kleerscheuren vanaf.

Ben Maher en Boomerang (v. Orlando) sloten op eigen bodem aan op de derde plaats, voor landgenoten Jessica Mendoza met Sam de Bacon (v. Kashmir van Schuttershof) en William Funnell met Billy Angelo. Zij waren goed voor een respectievelijke vierde en vijfde plek.

Maikel van der Vleuten en Kisby (v. Kaiserwind), vorige week nog goed voor winst in het Spaanse La Coruna, gooiden voortijdig de handdoek in de ring.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties