Nog twee toppaarden geblesseerd in St. Gallen

Nog twee toppaarden geblesseerd in St. Gallen

0 491

Het Franse team kreeg op het CSIO5* van St. Gallen niet alleen te maken met zware blessures van Quismy des Vaux HDC van Kevin Staut, die door een uitgebroken hengst aangevallen werd. Ook Ayade de Septon HDC (v. Wandor van de Mispelaere) van dezelfde ruiter raakte geblesseerd. Bij de uitsprong van de driesprong kwam de combinatie ten val en liep de merrie kreupel. Volgens Staut valt de blessure mee. ‘Er is niks kapot of gescheurd. De osteopaat is met Ayade aan de gang geweest; ze is beurs en heeft wel pijn, maar ik hoop eind van de week weer rustig met de training te kunnen beginnnen..’

Ook Admirable van Marie Etter-Pellegrin (Zwitserland) is niet ongeschonden uit St. Gallen thuis gekomen. Op de eerste dag sprong het toppaard van de Zwitserse nog twee keer foutloos, maar later bleek hij niet rad. ‘Hij is gevoelig aan het been waar hij ook eerder aan geblesseerd geweest is. Het lijkt op een ontsteking, maar het is moeilijk te zeggen hoe lang het gaat duren.’, aldus de amazone.

De vijftienjarige ruin van A Jungle Prince staat momenteel op de kliniek en mag waarschijnlijk vandaag al naar huis. ‘Over twee weken weten we meer, als er nieuwe scans gemaakt zijn. Eerst moet de ontsteking weg zijn’, vertelt Etter-Pelegrin. De Zwitserse amazone heeft het er moeilijk mee. Anderhalve maand verloor ze haar tweede paard Chase Manhattan tijdens een ongeluk thuis en nu gebeurt dit met Admirable, juist nu hij zo goed in vorm is. Er zit niets anders op dan zich te richten op de jonge paarden.

GrandPrix-Replay/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties