Nog eens vijf hengsten toegevoegd aan nieuwe NRPS jaargang

Nog eens vijf hengsten toegevoegd aan nieuwe NRPS jaargang

0 96
tuigpaard vlechtjes manen paard

Naar aanleiding van advieskeuringen heeft de NRPS hengstenkeuringscommissie nog vijf rijpaardhengsten aan de nieuwe jaargang toegevoegd. Het zijn dressuurpaarden van Fürstenball en Everdale, en springpaarden van Catoki, Cassini Gold en Illinois VDL.

De zoon van Illinois VDL (ook bekend als Azteca VDL) heeft zich onder het zadel van Liza Tiebot al de nodige bekendheid verworven als finalewinnaar van de GMB competitie voor vierjarige springpaarden. Het is Gabriel SMH/SVN (mv. Burggraaf x Nimmerdor x Notaris, Balia-stam). De 1.67 m hoge hengst werd gefokt door M. Hovenga uit Jelsum en is eigendom van de comb. M. Hovenga en R. van Nobelen uit Jelsum.

De Catoki-zoon is genaamd Catch Twenty Two VO Z. Hij werd als veulen ingeschreven bij Zangersheide, en komt uit een Selle Français geregistreerde dochter van Mr. Blue x Voltaire x Goldlöwe, uit een van oorsprong Hannoveraanse merrielijn. Deze driejarige hengst heeft momenteel een stokmaat van 1.63 m en werd gefokt door R. en C. van der Elst uit Marolles les Braults (Fra). Eigenaar is Dekstation De Havikerwaard in De Steeg.

De driejarige zoon van Cassini Gold komt uit een sport-elite merrie die nationaal 1.30 m heeft gesprongen. Zij stamt van Ulft x Nimmerdor x Fenek. Haar zoon heeft momenteel een stokmaat van 1.64 m en werd gefokt door H.W. Knol uit Nordhorn (D). Eigenaar is G.H.J. van Dijk uit Almelo.

Dressuurhengsten

De driejarige dressuurhengsten zijn allebei ingebracht door Gertjan van Olst. De 1.65 m hoge Exclusive stamt van Everdale uit een ster röntgen merrie van Uptown x Jazz x Wisconsin. Fokker is R. Enting uit Grolloo.  Eveneens 1.65 m hoog en op dezelfde dag (16 mei) geboren als Exclusive, is Fireball (Fürstenball x San Remo x Negro x Pericles xx), gefokt door H. Kolen uit Berkel Enschot.

Bron: NRPS

Foto; Remco Veurink

Reacties