NK: Van der Vleuten neemt leiding

NK: Van der Vleuten neemt leiding

0 19

Na de eerste manche op de finaledag van het NK zijn de verschillen nog altijd minimaal. Vooral Maikel van der Vleuten en Frank Schuttert verrichtten goede zaken met het oog op de medailles. Schuttert zorgde voor de enige rit zonder hindernis- en tijdfouten, waardoor zijn strafpuntentotaal op 4,62 bleef staan. Hij maakt met dit resultaat een stevige sprong voorwaarts en staat met nog één manche te gaan virtueel op brons. De leiding is voor Van der Vleuten. Hij beleefde niet de meest overtuigende rit met VDL Groep Eureka (foto, v. Chin Chin), maar de vechtlust van paard en ruiter gaf de doorslag en zorgde voor een minimale foutenlast van één strafpunt voor tijd. Het totaal komt uit op 3,15 strafpunten.

Jeroen Dubbeldam, al vanaf het begin aan de leiding, kreeg met Zenith SFN (v. Rash R) een balk in het zicht van de haven, toen de uitsprong van de dubbel hindernis 11 genadeloos viel. Met een totaal van vier strafpunten zit de tweevoudige Nederlandse kampioen nu een zucht achter Van der Vleuten.
Plek vier is nu voor Vincent Voorn en de negentienjarige Gestion Priamus Z (v. Pucci). Het duo staat op 5,67. Voorn heeft met Quinlan (v. Quidam’s Rubin, 7,15 strafpunten) nog een ijzer in het vuur voor de beslissende omloop. Ook sterk vandaag was het constant presterende duo Bart Bles en Lord Sandro DDH (v. Lordanos, 7,85 strafpunten). Grootste tegenvallers waren Jur Vrieling, die twee balken kreeg met VDL Bubalu, Marc Houtzager, die de teller met Opium zag oplopen naar zeventien strafpunten en vooral ook Leon Thijssen. De Limburger, vorig jaar reservekampioen, zag Hearthago niet afgaan bij de delicate muur, waarna een crash van het paard en val van de ruiter het gevolg waren. (foto: Michael Rzepa)

Reacties