NK Springen: Wie volgt Leopold van Asten op?

NK Springen: Wie volgt Leopold van Asten op?

0 362

Komend weekeinde is het Nederlands kampioenschap voor de springruiters in Mierlo het eerste officiële observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De complete Nederlandse top zal vanaf donderdag tot en met zondag met elkaar strijden om de titel met een plaats in het Olympische team in het achterhoofd.

In verband met de komende FEI Nations Cup wedstrijden zal een aantal topruiters één van hun toppaarden thuis laten, maar zij hebben allen nog meerdere zeer goede troeven achter de hand om in Mierlo te starten. Titelverdediger Leopold van Asten (foto) is met zijn kampioenspaard VDL Groep Zidane N.O.P. van de partij. Alleen Maikel van der Vleuten, vorig jaar tweede en onlangs elfde in de wereldbekerfinale en lid van de het gouden WK en EK-team, ontbreekt van de ruiters uit het Olympisch kader op het NK.

Europees en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam staat op de startlijst met Carusso la Silla. Vorig jaar stond Dubbeldam op de derde trede van het NK-podium. Harrie Smolders, vorige maand tweede in de Wereldbekerfinale, zadelt Aiyetoro. Jur Vrieling komt met zijn toppers VDL Zirocco Blue N.O.P. en VDL Glasgow van ’t Merelsnest naar Mierlo. Ruiters als Gert Jan Bruggink, Wout Jan van der Schans, Willem Greve, Gerco Schröder en Marc Houtzager hebben de laatste weken met overwinningen laten zien in grootse vorm te zijn. Daarnaast zullen snelle ruiters als Henk van de Pol, Albert Zoer, Doron Kuipers en Remco Been zich nog zeker niet gewonnen geven.

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht zal het NK voor springruiters een geweldige wedstrijd worden.

Jeugd
De junioren (tot 18 jaar), de Young Riders (tot 21 jaar) en de Children (tot 14 jaar) strijden in Mierlo om titels. Bondscoach Luc Steeghs zal het NK benutten om de combinaties te selecteren voor de komende landenwedstrijden voor de jeugd en de Europese kampioenschappen eind juli in Millstreet (Ierland). De Children rijden zondag hun kampioenschap. De junioren en Young Riders worden net als de senioren over drie wedstrijden getest op hun kunnen.

Programma Nederlands Kampioenschap voor Springruiters Mierlo

Donderdag 21 april
10.30 uur 1e onderdeel NK Junioren, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd
13.00 uur 1e onderdeel NK Young Riders, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd
15.15 uur 1e onderdeel NK Senioren, snelheid- en wendbaarheidswedstrijd

Vrijdag 22 april
12.45 uur 2e onderdeel NK Junioren, parcours direct op tijd
14.45 uur 2e onderdeel NK Young Riders, parcours direct op tijd
16.45 uur 2e onderdeel NK Senioren, parcours direct op tijd

Zaterdag 23 april
8.00 uur 3e onderdeel NK Junioren, eerste manche
10.00 uur 3e onderdeel NK Young Riders, eerste manche
14.45 uur 3e onderdeel NK Junioren, tweede manche
16.30 uur 3e onderdeel NK Young Riders, tweede manche

Zondag 24 april
11.30 uur NK Children
13.30 uur 3e onderdeel NK senioren, eerste manche
15.45 uur 3e onderdeel NK Senioren, tweede manche

Je vindt alles over het NK Springen op www.ch-mierlo.nl.

Bron: KNHS

Reacties