Rob Ehrens: ‘NK opmaat voor EK en Nations Cups’

Rob Ehrens: ‘NK opmaat voor EK en Nations Cups’

0 160

Van 20 tot 23 april wordt in Mierlo voor de 18e keer het Nederlands Kampioenschap voor Springruiters georganiseerd. Tijdens het NK zal de top van Nederland acte de presence geven. Naast het kampioenschap voor de senioren staat ook de titelstrijd voor de Young Riders, Junioren en Children op het programma.

NK Senioren

Het NK springen voor de senioren in Mierlo is de eerste grote onderlinge krachtmeting tussen de Nederlandse toppers. Het NK is al vele jaren de eerste grote wedstrijd van het buitenseizoen in Nederland en daarmee een belangrijk observatiemoment voor bondscoach Rob Ehrens. Rob Ehrens: “Voor ons ligt dit jaar de focus op de Nations Cups en het Europees kampioenschap. Het is geen kwalificatiejaar, maar we moeten dit seizoen zo goed mogelijk benutten om te zorgen dat we volgend jaar alles zeer goed op de rit hebben. In 2018 staat het WK op het programma en zijn er weer Olympische startbewijzen te verdienen. Dat traject daar naar toe begint eigenlijk in Mierlo.”

Nations Cup

“Wat betreft de Nations Cup dit jaar, ik heb de combinaties die het team zullen vormen in de voor ons eerste Nations Cup wedstrijd in La Baule van 11 tot en met 14 mei wel in gedachten, maar voor de wedstrijden na La Baule is de informatie die ik in Mierlo krijg ook zeer belangrijk. Bovendien is Mierlo een topconcours en perfecte entourage voor de ruiters en paarden om het outdoorseizoen in Nederland te beginnen.”

EK Springen

Het EK voor de senioren wordt van 21 tot en met 27 augustus verreden in het Zweedse Gothenburg.
Naast de top van de Nederlandse senioren komt er ook aanstormend talent aan de start in Mierlo. Zo hebben de jonge topamazones Lisa Nooren en Sanne Thijssen aangegeven in het NK voor de Young Riders aan de start te zullen verschijnen, maar zij zadelen ook een paard voor het NK senioren. Deze beide leden van het KNHS Talententeam mogen in staat geacht worden om het de concurrenten bij de senioren knap lastig te maken.

NK junioren, Young Riders en Children

In de schaduw van het NK voor de senioren zal dat van de Children (12 tot 14 jaar), Junioren (14 tot en met 18 jaar), de Young Riders (16 tot en met 21 jaar) spannend worden. Er zijn veel goede ruiters en amazones in deze leeftijdsgroepen. Combinaties die zich tussen de Senioren op de grote concoursen al hebben laten zien. Voor Luc Steeghs, bondscoach van alle drie de jeugd categorieën, is het NK in Mierlo een van de observatiewedstrijden richting het EK.

“Het NK is voor mij uiteraard heel belangrijk om te kijken waar al mijn ruiters staan. Het is mooi om te zien dat er een goede ontwikkeling in zit bij de jeugd. We hebben Young Riders die ook meestrijden bij de senioren, Junioren die ook al meedoen bij de Young Riders en ruiters die vorig jaar nog Children reden en nu al de stap naar de Junioren kunnen maken. De groep Children is dit jaar nog niet zo groot, we zullen moeten zien hoe dat gaat.”

Het Europees Kampioenschap voor de Young Riders, Junioren en Children wordt van 8 tot en met 13 augustus in Samorin (Tsjechië) verreden.

Alles over het Nederlands Kampioenschap.

Foto: Remco Veurink

Reacties