NK Mierlo: Nina van Enckevort waardige kampioene bij Children

NK Mierlo: Nina van Enckevort waardige kampioene bij Children

0 75
SFN II

Nina van Enckevort en Darc du Rona Z (v. Diarado) werden zojuist gekroond tot Nederlands kampioenen tijdens de titelstrijd voor Children. Op het fraaie terrein van CH Mierlo, waar de zon en winterse buien zich regelmatig afwisselden, wist deze jonge talentvolle amazone als enige twee keer foutloos te blijven. Een barrage was dan ook niet nodig om de eindwinnaar te bepalen!

Madee Schuttenbeld en Bonheur (v. Riverman) volgden op de tweede plaats, terwijl Iris Michels en Adidetje (v. Dutch Capitol) het brons in ontvangst namen. Collin Zwartjens en Elissimo (v. Guidam) legden beslag op de vierde plaats, terwijl Beau Schuttelaar en Caretino (v. Singular Joter) genoegen namen met de vijfde plaats.

Het is alweer het tweede goud voor de dertienjarige Nina binnen acht maanden. “Vorig jaar won ik met mijn pony Diego het Z springen op de Hippiade”, kijk Nina terug. “Toen reed ik Darc du Rona ook al. Ze kwam als jong paard al bij ons en ik heb haar zelf zadelmak gemaakt. Dit is vandaag de tweede wedstrijd dat ik bij de Children rijd.”
Nina heeft zich snel aangepast aan de wedstrijden bij de paarden. “Bij de Children is leuke concurrentie. Bij de paarden zitten er zoveel in en rubriek, dan is het veel moeilijker om te winnen. Ik ben Z geklasseerd bij de paarden met Darc du Rona Z.”
Met de sjerp en de medaille over haar rode rijjasje is Nina “Heel blij”. Heel nuchter kijkt ze terug op de wedstrijd. “Sommige lijntjes waren wel wat moeilijk, maar ik had met mijn coach Vroni van de Rijt goed parcours verkend en alle afstanden goed gemeten. Ik heb niet eens gemerkt dat de tweede manche wat hoger was.” Over haar paard is ze vol lof. “Hij is niet de grootste. Het is gewoon een toppaard en ik ben er super blij mee. Mijn pony Diego is net iets heter dan Darc du Rona. Met hem kan ik mijn afstanden heel goed rijden.”

Klik hier voor uitslagen.

Quotes: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties