NK: Lisa Nooren doet goede zaken bij Young Riders

NK: Lisa Nooren doet goede zaken bij Young Riders

0 167
Lisa Nooren en Ilusie Q
Lisa Nooren en Ilusie Q

Lisa Nooren is het NK Young Riders ijzersterk begonnen. Met haar schimmel Ilusie Q nam ze de leiding in de jeugdrubriek, maar ook met haar andere paard, VDL Groep Urane de Talma, deed de amazone goede zaken. De combinatie eindigde op een vierde plaats.

Top zes

Jarno van Erp deed goede zaken door tweede te worden met Bon Giorno Go en Micky Morssinkhof staat met Care for Love voorlopig derde in het kampioenschap.

De beste zes combinaties van de snelheid- en wendbaarheidswedstrijd kwamen terug voor de prijsuitreiking. Sophie Schoonwater reed Carizzo naar de vijfde plaats. Maud Roosendaal reed haar met veel vermogen springende Universo foutloos naar de zesde plaats.

Grote concurrente

Grote concurrente Sanne Thijssen was de snelste van de 37 deelnemers, maar een springfout op de laatste hindernis van Bulavsco, plaatst de topamazone uit Sevenum als zevende.

De verschillen bij de Young Riders zijn kleiner dan bij de Junioren. De eerste twintig combinaties staan op minder dan een springfout van elkaar. Morgen in de tweede wedstrijd gaat Lisa Nooren als laatste van start met Ilusie Q met een 0 strafpunten. Jens van Grunsven staat op 3,84 pnt achter Lisa op de twintigste plaats.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties