NK: Gerco Schröder debuteert Glock’s Lausejunge op hoogste niveau

NK: Gerco Schröder debuteert Glock’s Lausejunge op hoogste niveau

0 277
Onder een afdakje van de tribune in Mierlo staart Gerco Schröder over het parcours van het NK springen. “Mooi parcours”, zegt hij dan. De springruiter, die afgelopen zomer natuurlijk nog Europees teamgoud won, denkt echter niet te kunnen meedoen om de prijzen. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Schröder heeft zijn toppers Glock’s London N.O.P. (v. Nabab de Rêve) en Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway) thuisgelaten.
“Dit paste beter in mijn wedstrijdschema”, verklaart Schröder. Hij komt deze zondagmiddag in Mierlo uit met de ruin Glock’s Lausejunge. “London komt binnenkort weer in actie. Het is nu nog te vroeg. Wanneer? Ik denk over een aantal weken. Ik weet nog niet precies op welke wedstrijd. En Cognac Champblanc loopt komende week in Shanghai. Daar is hij al naar toe.” Of alle ogen nu gericht moeten zijn op het talent Lausejunge, laat Schröder nog in het midden. “Het is zijn eerste wedstrijd op 1.60-niveau. Hij maakt z’n debuut. De eerste dag heeft hij erg mooi gereden. Op de tweede dag verkeek hij zich helaas op een hindernis. Dat was jammer. Even afwachten hoe hij het gaat doen.”
Schröder staat met Lausejunge op 4,40 strafpunten voordat de combinatie de finale van zondag rijdt. “De eerste vijf/zes combinaties hebben echt al goed gereden. Dikke kans dat daar de winnaar ook uitkomt. Maar het blijft lastig te zeggen. Iedereen binnen de springfout heeft eigenlijk nog een kans.”
Bron: Hoefslag (Robert Hüsken)

Reacties