Nieuwenhuis, Van Berlo en Dijkman winnen in Hardenberg

Nieuwenhuis, Van Berlo en Dijkman winnen in Hardenberg

0 88
ibop springem dressuur

Paard Hardenberg was in de Evenementenhal gastheer van de KNHS Jeugdcompetitie springen. Pam Nieuwenhuis ging na Vragender op herhaling bij de Children, Kessy van Berlo vierde met Wennemars een mooie comeback bij de junioren en Berber Dijkman verraste met haar eerste overwinning bij de Young Riders met de goed springende Darville.

Slechts drie combinaties reden barrage bij de Young Riders. Het basisparcours van Jack Meulman was aan de maat en technisch,de drie barragisten kwamen over de finish met 4 strafpunten. Emil Rigter verbeterde dat resultaat in de barrage met de voorheen door Gert Jan Bruggink gereden routinier Cash jr in de tijd van 41.68 seconden. Berber Dijkman deed het met de met veel vermogen springende Darville sneller. De amazone uit Zwolle mocht als eerste binnenkomen voor de prijsuitreiking, nadat de merrie Alexia van Vicky Helthuis een balk uit de lepels tikte. Winnares Berber Dijkman was uiteraard tevreden: “Dit is het eerste jaar dat ik op dit niveau bij de Young Riders rijd. Darville doet het heel goed. Vandaag pakte hij het heel goed aan. In Vragender had ik vorige keer een paar fouten. Toen moesten we nog wennen aan de grote accommodatie. Ik heb vorig bij de junioren al een paar 1.40m proeven gereden.” De 19-jarige Dijkman heeft een paar doelen dit jaar. “Ik zit in mijn examenjaar VWO. Ik moet natuurlijk mijn diploma halen, maar de paardensport heeft bij mij wel prioriteit. Ik heb nu 3 paarden in het ZZ en nog een in het Z. Ik train met Rob Besselink en via het Rabo Talentenplan krijg ik training van Luc Steeghs. Darville is van zijn fokker Peter Maat uit Balkbrug, Ik rijd drie paarden voor hem. Volgende week rijd ik de competitiewedstrijd in De Peelbergen en daarna richt ik me op het NK in Mierlo. Ik hoop dat Darville in het buitenseizoen goed doorzet en we ook naar buitenlandse wedstrijden kunnen.”

Junioren

“Wennemars kreeg vorig jaar op het NK in Mierlo een blessure. Hij loopt hier vandaag weer zijn eerste 1.35m”, vertelt Kessy van Berlo, de winnares bij de junioren over haar trouwe partner. “Twee weken geleden in Opglabbeek startte ik hem voor het eerst weer internationaal. Hij is weer heel fijn terug. Dat we hier nu winnen is zeker een mooie opsteker. Ik had met mijn trainer Jack Ansems afgesproken om een beetje ritme te houden, de lijntjes goed te rijden. Wennemars is gewoon een heel fijn paard.” De amazones domineerden de juniorenrubriek met een sterk rijdende Kim Meijer en KM Carrera op de tweede plaats. Veronique Morsink, die twee paarden in de barrage reed, eindigde met Belina op de derde plaats.

Children

In de barrage in de Chlidren-rubriek streden zes combinaties om drie prijzen. Net als in Vragender was Pam Nieuwenhuis met Athene de beste na een hele snelle, foutloze barrage. “Ik denk niet dat het korter kon. Ik had afgesproken met mijn vader om zo te rijden. Ik rijd vanaf vorig jaar al bij de Children en ik rijd internationaal lichte tour bij de pony’s. Mijn ouders hebben Athene opgeleid en zijn ook Z-springen met haar. Mijn moeder en vader rijden thuis ook op Athene en mijn moeder rijdt ook op mijn pony’s. Met school erbij en vijf pony’s is het wel druk”, lacht Pam. “Ik zit nu in de eerste jaar van de Havo. Ik vind Children en pony’s even leuk. Ik ga dit jaar echt voor de Children en misschien volgend jaar weer voor de pony’s.” Collin Zwartjes werd tweede met Elissimo, de derde prijs ging naar Iris Michels en de fanatieke Danique.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties