Nieuwe rentree voor Big Star op WEF

Nieuwe rentree voor Big Star op WEF

0 291
Nick Skelton en Big Star.

Nick Skelton verschijnt deze maand op het Winter Equestrian Festival in Wellington weer in de ring met zijn grote ster Big Star (Quickstar x Nimmerdor). De door Cees Klaver gefokte KWPN-hengst zou vorig jaar zijn rentree maken, maar verviel in zijn oude peesblessure en moest opnieuw revalideren. Big Star miste daardoor zowel de WEG in 2014 als het EK in 2015.

Sinds de zomer van 2014 verscheen hij nog maar één keer in de ring en dat was in Vilamoura in oktober 2015, waar hij rustige 1.30-1.35m-parcoursen liep. Nu probeert Skelton zijn fenomeen op het WEF opnieuw in topvorm te krijgen, zodat hij kan meedoen aan de Olympische Spelen.

Big Star won in 2013 de grote prijzen van Rome en Aken. In 2012 lag hij aan de basis van het Olympisch teamgoud voor Groot-Brittannië op de Spelen in Londen. Kan Big Star vier jaar later zijn bijna zestigjarige ruiter opnieuw aan een Olympische medaille helpen? Skelton heeft diverse jonge talenten op stal, zoals F-One USA, maar die hebben nog een lange weg te gaan tot een eventueel kampioenschap.

Galop/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties