Nick Skelton: ‘Na Rio de Grand Slam met Big Star’

Nick Skelton: ‘Na Rio de Grand Slam met Big Star’

0 582
Big Star
Big Star en Nick Skelton tijdens de Olympische Spelen in Rio (2016). Foto: DigiShots.

De week na Rio werd Olympisch kampioen Nick Skelton min of meer geleefd. Hij ontving applaus in het vliegtuig toen de piloot aankondigde dat hij een van de passagiers was, ging van interview naar interview en draafde op in tv-shows. Heeft hij inmiddels al weer wat kunnen nadenken over wat er verder voor hem op het programma staat, nu twee gouden medailles –teamgoud in Londen in 2012 en dus individueel goud in Rio in 2016- in zijn nachtkastje liggen? ‘Ik ga door zolang Big Star het volhoudt’, vertelt Skelton aan Horseandhound. ‘Maar alles wat er gebeurd is de afgelopen jaren, om nu beloond te worden voor iets wat je al jarenlang gepland hebt.’

Na een welverdiende vakantie is de korte termijnplanning voor Big Star om wat kleinere wedstrijden in Europa te lopen, als een soort cooling down na de zware Olympiade. Daarna gaat de focus op het volgende grote doel: het behalen van de Grand Slam-titel. ‘Dat is iets wat op mijn lijstje en dat van eigenaren Gary en Beverley Widdowson staat’, laat Skelton weten. Het verhaal van de eerste poging is bekend: Big Star won in 2013 in Aken, maar raakte daarna geblesseerd en moest de competities in Calgary en Genève aan zijn neus voorbij laten gaan. In 2015 lukte het landgenoot Scott Brash wél om de Grand Slam en de fikse bijbehorende bonus van 1 miljoen euro op te strijken met zijn toppaard Hello Sanctos.

Een van de vele voordelen van het winnen van goud op een Olympische Spelen is dat Skelton automatisch gekwalificeerd is voor elke internationale wedstrijd (CSI(O) of CSI Grand Prix) waar hij aan mee wil doen, ook al staat hij momenteel slechts op plek 309 van de FEI-ranking.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Banner Outdoor Brabant

Reacties