NIC Assen belooft fijn programma

NIC Assen belooft fijn programma

0 48
Angelie von Essen
Foto: Remco Veurink

Deze 59e editie van het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC biedt van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober een grote verscheidenheid aan disciplines van de paardensport. .

Nieuw bij NIC Assen is de wedstrijd voor vierspannen. Er is topdeelname aan dit “World Cup Test Event”, wat volgend jaar moet resulteren in een officiële FEI Wereldbekerwedstrijd vierspannen. NIC mag zich verheugen in de komst van het gouden landenteam van de Wereldruiterspelen in Caen met IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en bronzen individuele medaille winnaar Theo Timmerman. Ook komen succesvolle Duitse rijders naar de TT Hall voor deze meest spectaculaire tak van de vierspansport.

Een van de hoofdonderdelen is het internationale springen. Er is een veelvoud aan nationaliteiten in Assen vertegenwoordigd. Niet alleen internationale deelnemers komen uit op het concours NIC Assen, ook veel regionale deelnemers staan in de schijnwerpen. Zij rijden overdag op woensdag 8 en donderdag 9 oktober in de wedstrijden in het kader van de breedtesport. Woensdag overdag en donderdag overdag is de toegang gratis in de TT Hall. De tuigpaarden keren terug op het programma in het NIC Tuigpaardengala, woensdagavond 8 oktober. Hierin verschijnt de top van de fraaie krachtige Nederlandse tuigpaarden in de ring. Bijzonder onderdeel is daarbij dat het kampioenschap Friese tuigpaarden onder het zadel wordt verreden.

Aan het eind van het vijfdaagse concours hippique is er traditioneel het NIC Dressuurgala. Naast wedstrijden in de Lichte Tour en Zware Tour zal Adelinde Cornelissen met één van haar “toekomstpaarden” op deze showavond een demonstratie geven. Zij legt uit hoe zij haar paard traint en voorbereidt op de Grand Prix.
Deze 59e editie van NIC Assen zal een opmaat zijn naar het jubileumconcours van volgend jaar, wanneer NIC zestig jaar bestaat.

Hoefslag/Persbericht

Reacties