Nederlandse top drie in Grote Prijs van de Provincie Gelderland

Nederlandse top drie in Grote Prijs van de Provincie Gelderland

0 162

De Grote Prijs van de Provincie Gelderland kende een Nederlandse top drie. Bekijk het interview dat Hoefslag exclusief met Michel Hendrix maakte, vlak na het winnen van de Grote Prijs (Video)


Een mooi weekend voor Michel Hendrix tijdens Outdoor Gelderland. Nadat hij gisteren nog tweede werd, kon hij vandaag de Grote Prijs van de Provincie Gelderland op zijn naam schrijven en geeft hij blijk van de uitstekende vorm waarin hij verkeert. Hiermee won de Limburger een gloednieuwe Audi A3.

Acht ruiters namen deel aan de barrage, waarvan vier met de Nederlandse nationaliteit. Michel Hendrix zette met Baileys (v. Indoctro) de snelste tijd neer van 38,88 seconden. Sanne Thijssen bezette met Con Quidam (v. Quinar) de tweede plek in een tijd van 39,57 seconden. Zij had best graag willen winnen, want de jeugdige amazone behaalde recent haar rijbewijs en heeft nog geen auto in haar bezit. Henk van de Pol maakte het Nederlandse podium compleet met zijn hengst Spartacus (v. Stakkato). Zij hadden 39,78 seconden nodig om het parcours te voltooien.

De vierde plaats werd opgeëist door Jessica Mendoza en Sam de Bacon (v,. Kashmir van Schuttershof) in 40,40 seconden. Cameron Hanley sluit met Falco van Spieveld (v. Toulon) de top vijf af. Marc Houtzager werd met Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin) achtste in 40,97 seconden.

De volledige uitslag is hier te bekijken.

Foto: Digishots / Leanjo de Koster

Reacties