Nederlandse springpaarden vlekkeloos door keuring

Nederlandse springpaarden vlekkeloos door keuring

0 1398

De Nederlandse springpaarden hebben vanmiddag de veterinaire keuring voor de Europese kampioenschappen prima doorstaan. Dit laat bondscoach Rob Ehrens weten via Twitter. Ook bij de andere landenteams werden geen problemen geconstateerd.

Het oranje kwartet bestaat uit dezelfde ruiters die vorig jaar goud in de wacht sleepten tijdens de wereldkampioenschappen in Caen (Frankrijk). Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten zullen dus van 18 t/m 23 augustus de Nederlandse eer verdedigen. De paarden Glock’s Cognac (Schröder) en VDL Zirocco Blue N.O.P. (Vrieling) zijn nieuw in het team. Dubbeldam zadelt zijn tweevoudig wereldkampioen SFN Zenith N.O.P; terwijl Van der Vleuten met routinier VDL Groep Verdi TN N.O.P. naar Aken afreist.

In eerste instantie deed Ehrens nog een beroep op Harrie Smolders en Emerald om de rol van reservecombinatie te vervullen, maar de hengst liep onlangs een lichte blessure op. Daarom zijn Nederlands kampioenen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane meegereisd.

Klik hier voor meer informatie.

Foto: Remco Veurink

Reacties