Eerste Furusiyya Nations Cup voor oranje

Eerste Furusiyya Nations Cup voor oranje

0 36

Het Nederlandse team heeft een historische prestatie neergezet door de eerste wedstrijd in de hagelnieuwe landenwedstrijdenserie Furusiyya FEI Nations Cup te winnen. Het viertal, bestaande uit Maikel en Eric van der Vleuten, Aniek Poels en Frank Schuttert won deze wedstrijd zelfs op overtuigende wijze, met een eindtotaal van slechts vier strafpunten.

Nederland presteerde uitstekend in de eerste manche, met het wegstreepresultaat van vier strafpunten van Maikel van der Vleuten en Kisby (v. Kaiserwind) kwamen zij tot een totaal van vier strafpunten, die werden opgelopen door vader Eric van der Vleuten. Aniek Poels (Baggio) en Frank Schuttert (Winchester HS) kwamen beiden foutloos rond. Daarmee stond ons land na de eerste ronde op een voorlopige tweede plaats achter Duitsland, die slechts een enkele strafpunt opliepen.

Van der Vleuten en Wan Architect (v. Springtime) revancheerden zich in de tweede omloop met een geweldige foutloze ronde. Aniek Poels en de Baggio (v. Heartbreaker) leken op weg naar een tweede foutloze rit, maar kregen in de laatste lijn alsnog een balk in de benen, wat hen op vier strafpunten bracht. Frank Schuttert en de apart springende Winchester HS (v. Numero Uno) zorgden voor sensatie. Deze combinatie won in januari al de Grote Prijs van Amsterdam en kwam tijdens hun debuut op dit niveau vandaag dubbel foutloos rond.

Na deze drie combinaties kon het oranjekwartet van Rob Ehrens de overwinning niet meer ontgaan. Toch kwam Maikel van der Vleuten nog in de ring met zijn Kisby. Ook zij zorgden voor een foutloze ronde, waardoor er in de tweede manche helemaal geen strafpunten voor de Nederlanders werden genoteerd en alleen de vier strafpunten van Eric van der Vleuten uit de eerste manche meetelden voor de einduitslag.

Op de tweede gedeelde plaats eindigen Engeland (Robert Smith – Viola; Yasmin Pinchen – Van de Vivaldi; Joe Clee – Diablesse de Muze en Tina Fletcher – Hello Sailer) en Duitsland (Jorg Naeve – Calado; Katrin Eckermann – Carlson; Patrick Stuhlmeyer – Lacan en Holger Wulschner – Cavity G) met ieder tien strafpunten.

Einduitslag Furusiyya FEI Nations Cup Al Ain:

1) Nederland (4)
2) Engeland (10)
2) Duitsland (10)
4) Frankrijk (16)
5) Saoedi-Arabië (17)
6) Qatar (38)

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Foto: Remco Veurink

Reacties