Nederland teleurstellend vijfde

Nederland teleurstellend vijfde

0 37

Tijdens de zesde kwalificatiewedstrijd voor de Furusiyya FEI Nations Cup Europa I divisie in Falsterbo, heeft Nederland een vijfde plaats bemachtigd. Jur Vrieling had als laatste starter de zege voor het grijpen maar kreeg een complete misafstand bij het uitkomen van de wending naar de laatste lijn, met uiteindelijk twee balken van een verder safe springende Zirocco Blue VDL N.O.P. (foto, v. Mr. Blue) tot gevolg. Duitsland (Meredith Michaels-Beerbaum met Fibonacci; Andre Thieme met Conthendrix; Patrick Stühlmeyer met Lacan en Katrin Eckermann met Firth of Lorne) trok daarmee deze wedstrijd op de valreep naar zich toe.

Acht landen verschenen vandaag aan start, waarbij Engeland, Nederland, Spanje, Zweden en de Oekraïne streden om de felbegeerde punten voor de finale in Barcelona. Bondscoach Rob Ehrens stuurde Wout-Jan van der Schans (Capetown), Harrie Smolders (Emerald), Bart Bles (Lord Sandro DDH) en Jur Vrieling (Zirocco Blue VDL N.O.P.) naar Zweden om de Nederlandse eer te verdedigen. Na de eerste manche ging het oranjekwartet samen met thuisland Zweden aan de leiding met nul strafpunten. Alleen Smolders en de Diamant de Semilly-zoon Emerald kregen een strafpunt wegens tijdsoverschrijding.
In de tweede manche stuurde Van der Schans zijn in topvorm verkerende Capetown (v. Oklund), in juni nog de winnaar van de viersterren GP van Fontainebleau, opnieuw foutloos rond.  Smolders liep negen strafpunten op en ook Bles wist met vier strafpunten de lei niet schoon wist te houden, al imponeerde hij opnieuw als Nederlandse revelatie van dit seizoen.

Met nog één ruiter te gaan gingen Nederland en Zweden nog steeds gedeeld aan de leiding, mede door een sterke nulronde van Rolf-Göran Bengtsson en de nog onervaren Unita Ask (v. Corrado I). De laatste starter van Zweden, Peder Fredricson, was sterk onderweg met KWPN’er H&M Sibon (v. Sibon W), maar kreeg toch een fout aan het einde op de insprong van de driesprong. De hoop was toen gevestigd op Vrieling, wiens Zirocco Blue vandaag zijn Nations Cup debuut op het hoogste niveau beleefde. De combinatie imponeerde net als in de eerste omloop, tot de genoemde misser in de laatste lijn. Met 13 strafpunten droop oranje af naar de vijfde plaats en waar twee honden, in dit geval Zweden en Nederland, vochten om een been, ging de derde (Duitsland) er mee heen.

Uitslag Furusiyya FEI Nations Cup Europa I Falsterbo:

1. Duitsland (7)
2. Zweden (8)
3. Amerika (9)
3. Spanje (9)
5. Nederland (13)
6. Engeland (18)
7. Zwitserland (25)
8. Oekraïne (28)

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: Remco Veurink

Reacties