NC-finaleplek voor Nederland niet veilig

NC-finaleplek voor Nederland niet veilig

0 168

Na de landenwedstrijd van Rotterdam is het oranje team van Rob Ehrens niks opgeschoten in de Furusiyya FEI Nations Cup-serie. Ondanks de twee foutloze ronden van Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc behaalde Nederland een roemloze vijfde plaats in de thuiswedstrijd. De winnaar van vorig jaar staat na vijf edities op de zesde plek en heeft nog maar één wedstrijd om iets aan die positie te veranderen. In het Zweedse Falsterbo, van 9 t/m 12 juli, moet het dan toch echt gebeuren. In het beste geval haalt ons land daar 100 punten. Daarmee zijn in elk geval de Fransen onbereikbaar.

Frankrijk heeft de leiderspositie na Rotterdam weer overgenomen van België. De Belgen sprongen in Rotterdam niet voor de punten terwijl ‘les bleus’ dat wel deden. Zij eindigden op de tweede plaats en verdienden dus 90 punten. Hun eindtotaal komt hiermee op 310 punten, want Frankrijk is het enige land dat al vier keer voor het klassement heeft meegereden.

België staat tweede met 250 punten. De roodjassen kunnen eind juli in Hickstead hun totaal nog opkrikken. Zweden volgt met 210 punten volgt . Ook zij hebben nog één manche waarin ze punten kunnen behalen. De Ieren en Britten staan op de vierde (205) en vijfde (200) plaats. Vooral voor de Britten ziet het er heel goed uit. Zij sprongen twee keer voor de punten en wonnen beide keren, in Rotterdam en in Rome. Zowel in eigen land (Hickstead) als in Dublin kunnen ze nog scoren.

Zeven teams uit deze Divisie I kwalificeren zich voor de Furusiyya FEI Nations Cup™ Finale in Barcelona, van 24 t/m 27 september.

Tussenstand Furusiyya FEI Nations Cup-serie.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties