NC Hickstead: België wint; Nederland zeker van finaleplaats

NC Hickstead: België wint; Nederland zeker van finaleplaats

0 1583
Foto Remco Veurink
Jeroen Dubbeldam en Rob Ehrens. Foto: Remco Veurink

Tijdens de zevende etappe van de Europa I divisie in de Furusiyya FEI Nations Cup, heeft Oranje een tegenvallende zevende plaats behaald. Na een spannende barrage tussen Amerika, Zwitserland en België, viel de winst in handen van een fantastisch presterend België, dat inmiddels al een startplaats voor de finale op zak heeft. Pieter Devos (Dylano), Judy Ann Melchior (As Cold As Ice Z), Gudrun Patteet (Sea Coast Pebles Z) en Olivier Philippaerts (H&M Armstrong van de Kapel) ontvingen in de eerste manche slechts vier strafpunten en in de tweede ronde mocht Devos hier drie balken bij optellen. Patteet ontving weliswaar een pechfout, maar zowel Melchior als Philippaerts bleven dubbel foutloos, waarmee ons buurland zich mocht melden voor de barrage. Tijdens deze finaleronde maakte Devos zijn tweevoudig wegstreepresultaat weer goed door als een raket de opgave foutloos in slechts 42.60 seconden te voltooien. Ook Zwitserland kwam foutloos rond, maar Beezie Madden en Cortes ‘C’ zagen twee balken vallen, waardoor er voor hen niet meer in zat dan een derde plaats.

Tegenvallend resultaat

Het kwartet van bondscoach Rob Ehrens bestond deze week uit Johnny Pals met Vignet (v. Heartbreaker), Willem Greve met Carambole N.O.P (v. Cassini I), Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P (v. Mr. Blue) en Harrie Smolders met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly). In de eerste manche boekte eerste starter Pals direct met twaalf strafpunten het wegstreepresultaat, waarna Smolders vier strafpunten bijschreef en Vrieling zijn krachtige schimmelhengst eveneens naar vijf strafpunten stuurde. Alleen Willem Greve wist het parcours, waarbij een flinke sloot diverse keren voor scherprechter speelde, foutloos te overbruggen. Dit betekende negen strafpunten voor Oranje in de eerste manche.

Ook in de tweede ronde kreeg Pals zijn dertienjarige Heartbreaker-nazaat niet voldoende scherp door de opgave. Met acht strafpunten was de combinatie wederom goed voor het wegstreepresultaat. Smolders en Don VHP Z eisten opnieuw vier strafpunten op en dit keer zagen Greve en Carambole eveneens een balk vallen. Laatste starters Vrieling en Zirocco Blue redden de Nederlandse eer met een fraaie foutloze ronde. Dit betekende een eindstand van zeventien strafpunten en een tegenvallend resultaat voor Ehrens, die hoopte wat kostbare punten af te snoepen en daarmee een ticket voor de finale in Barcelona (24 t/m 27 september) veilig te stellen. Deze missie lukte. “We zijn zeker van deelname aan de finale in Barcelona. Dat is het beste wat we vandaag kunnen melden”, meldt Ehrens opgelucht. “De paarden sprongen goed, maar we hadden net een paar fouten te veel. Ja, dan doe je gewoon niet mee in de top.”

België, Duitsland, Engeland, Italië en Zwitserland sprongen vandaag voor de punten, wat betekent dat België de volle punten pakt.

Eindstand Furusiyya FEI Nations Cup Hickstead:

1. België
2. Zwitserland
3. Amerika
4. Frankrijk
5. Duitsland
6. Engeland
7. Nederland
8. Italië

Klik hier voor uitslagen.

Quote: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties