Nations Cup uit de startblokken in Lummen

Nations Cup uit de startblokken in Lummen

0 257

Deze week trapt de Furusiyya FEI Nations Cup van de Europese Divisie 1 af in het Belgische Lummen. Vijf teams strijden voor de punten die toegang geven tot de finale in Barcelona in september: het thuisland, Zweden, Frankrijk, Ierland en Italië. Daarnaast zijn Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland aanwezig.

Bondscoach Dirk Demeersman van België kiest voor Niels Bruynseels met Pommeau du Heup, Pieter Devos met Dream of India Greenfield, Olivier Philippaerts met H&M Armstrong van de Kapel en Gregory Wathelet met Conrad de Hus. Fabienne Daigneux-Lange met Venue d’Fées des Hazalles is de reservecombinatie. Voor Frankrijk zien we Simon Delestre, Pénélope Leprovost, Kevin Staut en Nicolas Delmotte of Jerome Hurel in actie. Het Ierse team bestaat uit Shane Breen, Cameron Hanley, Denis Lynch en Billy Twomey. Voor Italië komen Piergiorgio Bucci, Lorenzo de Luca, Francesco Franco en Luca Maria Moneta in de ring. Peder Fredricson, Niklas Jonsson, Douglas Lindelöw, Helena Persson en Angelie von Essen verschijnen aan de start voor Zweden.

Rob Ehrens neemt Willem Greve met Eldorado van de Zeshoek, Johnny Pals met Vignet, Frank Schuttert met Winchester en Harrie Smolders met Emerald mee. Marc Houtzager met Voltaire is reserve. Ook de Zwitsersen zullen goed partij geven met Marie Etter-Pellegrin, Martin Fuchs, Niklaus Rutschi en Jannika Sprunger. De Britten zijn eveneens goed vertegenwoordigd, met Joe Clee, William Whitaker, Guy Williams en Robert Bevis of Holly Gillot.

De landenwedstrijd vindt plaats op vrijdagmiddag en begint om 16.00 uur.

Europa Divisie I-wedstrijdindeling.
Alle informatie over het CSIO5* Jumping Lummen.

Foto: Remco Veurink

 

Reacties