Mooie sport in Veeningen

Mooie sport in Veeningen

0 33

Opnieuw waren in Veeningen alle ingrediënten aanwezig voor een dag prachtige paardensport. Het zomerse weer verhoogde de sfeer en het publiek op de terrasjes en de tribunes genoot niet alleen van het sportieve spektakel, maar ook van ijsjes en koele drankjes.

Small Tour

De Small Tour werd vrijdagochtend gewonnen door Bart van der Maat uit Houten met ‘All of Royalty’. ‘Het is een supermooi concours om te winnen’, zegt hij. De negentienjarige ruiter maakt deel uit van het familiebedrijf  ‘Van der Maat Springpaarden’. Tot zijn twaalfde koos Bart voor voetbal, maar besloot toen toch in het zadel plaats te nemen. Naar Veeningen nam de jonge ruiter drie paarden mee, twee voor de Small-, en één voor de Medium Tour. ‘Morgen krijgt ‘All of Royalty’ een rustdag’, vertelt Bart. Zondag hoopt hij met de achtjarige merrie opnieuw goed te presteren. ‘Ze voelt goed’, zegt hij. Bart beschrijft de merrie als een ‘wisselvallig type’ op stal. ‘Ze kan heel sacherijnig zijn’, maar in de ring doet ze alles voor je en heeft ze de beste mentaliteit die er is’.

Als tweede eindigde in de ‘Koopmans geluid-prijs’ Albert Zoer met zijn valkkleurige ruin ‘Charlie Chaplin’. ‘Het is een zesjarig paard dat nog niet zoveel ervaring heeft’, vertelt Albert. ‘Ik weet dat hij het heel goed en braaf aanpakt’ en hij voelde goed. Ik kon vanaf de eerste hindernis in een lekker tempo voorwaarts het hele parcours afleggen’. Hij vervolgt: ‘Ik kon één keer mooi binnendoor draaien, wat niet heel veel deden. Daardoor had ik een mooie, snelle tijd’. Doordat de Small Tour vandaag direct op tijd werd gereden, moest Albert er direct een flink tempo inzetten. ‘Zeker met een deelnemersveld van 90 combinaties’, aldus de Echtende ruiter, ‘dan weet je dat je ervoor moet gaan’. Donderdag reed Albert Zoer zich ook in de prijzen. Met ‘Charlie Chaplin’ bereikte hij de vijfde plaats en in de Medium Tour eindigde hij als vierde met ‘Gigolo’. ‘In de dikke tour had ik één fout, maar de paarden sprongen eigenlijk allemaal heel fijn’, zegt Albert tevreden. Wat zijn plannen zijn voor de komende dagen? Albert, zonder aarzeling: ‘Winnen’.

Big Tour

Frank van Helmond uit Asten won met ‘Kate’ de Morrenhof-Jansen prijs en daarmee de extra rankingproef . De tienjarige Namelus-dochter heeft hij samen met Michiel Brusse in bezit. De merrie werd aanvankelijk naar Mexico verkocht, maar weer teruggehaald omdat ‘er meer in zat’. Dat dit goed gezien was, bleek vandaag toen ‘Kate’ de extra prijzenpot aan haar ruiter gunde.

Als tweede eindigde in de ‘Morrenhof-Jansen-prijs’ de Pool Lukasz Wasilewski met ‘Wavantos vd Renhillehoeve’. Plaatsen drie en vier werden ingenomen door Suzanne Tepper met ‘Sensation’ en de Turkse Efe Siyahi met ‘Tarron’. Michiel Brusse uit Wapserveen was opnieuw succesvol en nam met ‘Cannavaro D’ de vijfde plaats in beslag. Plaats zes werd gedeeld door de Italiaan André Sakini met ‘Al Ayar’ en de Noor Tony Andre Hansen met ‘Quartel du Mazes’.

 Medium Tour

In de Medium Tour was het Robert Vos die de snelste tijd neerzette met zijn paard ‘Carat’. De ruiter uit Wierden kon vanwege andere verplichtingen de ‘Buitenherberg ter Linde-prijs’ niet persoonlijk in ontvangst nemen. De Belgische Kirsten Rombouts die met ‘Uptricia van Beek’ gedeeld eerste werd, kon dat wel. Kirsten was voor het eerst op CH De Wolden aanwezig en zegt het in Veeningen ‘heel mooi’ te vinden. Met haar partner Michael Korompis runt ze ‘MK Stables’. In de paardensport combineert ze werk en hobby. ‘Ik zou niets anders willen doen’, zegt ze.
De Italiaan Emanuele Gaudiano legde met ‘Lafty’ beslag op plaats twee en deelde deze met Frank van Helmond met ‘Chizana van de Helle’. Gedeeld drie werden Robert Vos met ‘Armegedon’ en Julian Kraay met ‘Vernando’.

Hoefslag/CH De Wolden

Foto: Remco Veurink

Reacties