‘Mooi weer’ voor Piet Raijmakers Jr

‘Mooi weer’ voor Piet Raijmakers Jr

0 15

BCM/Remco Veurink

De afsluiting van een dag nationale springrubrieken tijdens Jumping Indoor Nieuwland had niet mooier kunnen zijn. Vijf combinaties drongen door tot de barrage van de Grote Prijs, die uiteindelijk in handen kwam van Piet Raijmakers jr (op foto met Rascin).

Vincent Voorn kwam als eerste starter in de barrage en zette direct een geweldige prestatie neer. Bram van der Pluym nam kort de leiding over door een tiende van een seconde sneller te finishen met de schimmel Kalix. Piet Raijmakers Jr. reed Sinclair scherp in de wendingen nam nergens gas terug en reed de laatste lijn met een galopsprong minder en wist zodoende nog sneller te finishen en had daarmee een geweldig uitzicht op de overwinning in de Grote Prijs. Streekfavoriet Anouk Kort ondernam een serieuze poging Piet te verslaan met Verdi’s Falstaff Wonderland, het bleef tot de laatste galopsprong spannend. Resultaat een fractie langzamer en dus de tweede plaats voor Anouk. 

Opvallend detail: het weeralarm was zeker niet van toepassing op de locatie in Nieuw en SintJoosland. Geen vlokje sneeuw viel er en van gladheid was zeker geen sprake, waardoor  het programma zonder problemen kon worden afgewerkt.

Reacties