Monaco: Brash oppermachtig; Voorn beste Nederlander

Monaco: Brash oppermachtig; Voorn beste Nederlander

0 437

De Global Champions Tour van Monaco is vanavond op naam geschreven door geweldenaar Scott Brash (Engeland). De twee Nederlandse combinaties, Maikel van der Vleuten (VDL Groep Arera C) en Vincent Voorn (Quinlan) kwamen tekort in het Prinsendom, al zette Voorn een prima prestatie neer.

Eerder op de dag wist Brash al te overtuigen door het 1.45/1.50m op naam te schrijven. Dat bleek slechts een opwarmertje voor de nummer één van de wereld, die zowel in 2013 als 2014 gekroond werd tot GCT kampioen. Samen met zijn negenjarige Indoctro-merrie Hello M’Lady voltooide Brash de 1.60m barrage in 28.45 seconden, waarmee hij voor de tweede keer vandaag landgenoot John Whitaker de baas was. De 59-jarige Brit stuurde krachtpatser Argento (v. Arko III) in 28.83 seconden naar de tweede plaats, voor Emanuele Gaudiano en zijn interessant gefokte KWPN’er Admara (v. Padinus). Sjeik Ali Bin Khalid Al Thani (Qatar) en Vienna Olympic (v. Cassini I) sloten aan op de vierde plaats, terwijl Jessica Springsteen haar fijne veertienjarige Lisona (v. Obos Quality) naar de vijfde plaats liet springen.

Vincent Voorn beste Nederlander
Het podium

Vincent Voorn boekte het beste resultaat voor Oranje. In het zadel van Quinlan (v. Quidam’s Rubin), het paard waarmee hij vorig jaar net naast het podium stond tijdens het NK springen, bleef Voorn in de eerste manche nog knap foutloos. Tijdens de tweede ronde maakte de combinatie een kostbare pechfout, wat hen buiten de negen deelnemers tellende barrage hield. Uiteindelijk was er voor hen een twaalfde plaats. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (v. Indoctro) behaalden twee weken geleden nog een vierde plek in de GCT wedstrijd van Cannes (Frankrijk). Dankzij een vroege fout in de eerste manche zagen wij ook hen niet meer terug in de eindstrijd van vandaag.

Onder de deelnemers bevond zich ook een oude bekende. De veertienjarige Uraguay (v. Nairobi), die zijn opleiding genoot onder Albert Zoer en al diverse ruiters in het zadel heeft gehad, kwam de ring binnen onder de Britse topruiter Ben Maher. De combinatie behaalde acht strafpunten en zorgde daarmee niet voor een noemenswaardig resultaat. Ook Abdelkebir Ouaddar (Marokko) en zijn temperamentvolle Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly) wisten met twaalf onkarakteristieke strafpunten niet te overtuigen.

GCT tussenklassement

Met de felbegeerde punten van vandaag klimt Brash naar de tweede plek in het algemeen tussenklassement (145 punten). Luciana Diniz (Portugal) staat nog altijd op de eerste plaats (181 punten), terwijl Rolf-Göran Bengtsson (Zweden) de derde plek in beslag neemt (128 punten). Harrie Smolders vinden we als beste Nederlander terug op een voorlopige 30ste plaats. De volgende GCT wedstrijd zal van 3 t/m 5 juli worden verreden in Parijs (Frankrijk).

In de nieuwste Hoefslag, vanaf donderdag in de winkel, een uitgebreid interview met Scott Brash.

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor het algemeen tussenklassement.

Foto: Remco Veurink

 

Reacties